Hoppa till sidans innehåll

Medlemsrapportering i IdrottOnline


Alla medlemmar in i IdrottOnline

Alla medlemsföreningar är enligt Svenska Tennisförbundets stadgar § 6 skyldiga att insända aktuell fullständig medlemsförteckning

"Svenska Tennisförbundet skall föra ett officiellt register över alla föreningar och dess medlemmar. Detta register ligger till grund för röstlängder och de bidrag/avgifter, vilka baseras på medlemstal. Förening är skyldig att inom föreskriven tid och på fastställt formulär insända fullständig medlemsförteckning."

Det fastställda formuläret är medlemsregistret i IdrottOnline. Alla Tennisklubbar ska ha sitt medlemsregister i IdrottOnline och hålla det löpande uppdaterat för Svenska Tennisförbundet att hämta uppgifter varje år i december.

Enligt beslut på Riksidrottsmötet 2011 så kommer det statliga stödet till idrotten som baseras på storlek, medlemsantal och aktiviteter framöver enbart baseras på de uppgifter som finns registrerade i IT-systemet IdrottOnline.

Det samlade stödet till idrotten bygger på antalet medlemmar i landets idrottsföreningar och antalet aktiva i varje idrott. För att uppgifterna ska vara tillförlitliga och stödet fördelas på ett rättvist sätt, krävs nu att uppgifterna samlas i ett och samma system – IdrottOnline.

Två viktiga former av statligt stöd som påverkas av uppgifterna i IdrottOnline är SF-stödet och Idrottslyftet.

SF-stödet är en viktig del i förbundets finansiering och en förutsättning för att exempelvis kunna bedriva landslagsaktiviteter, sköta seriespel och tävlingsprogram, samordna tränarutbildning, lägerverksamhet och internationella åtaganden.

Idrottslyftet-stödet går direkt till satsningar i klubb och region.

Förenklat kan man säga: ju fler medlemmar vi registrerar i IdrottOnline, desto större resurser till tennisen framöver. Många andra idrotter har kommit långt i den här frågan, så det är viktigt att vi kommer ikapp!

Det finns andra vinster med att ha medlemmarna i IdrottOnline. Systemet utvecklas hela tiden och kan hjälpa klubben med administration och kommunikation gentemot medlemmarna. Ett exempel är att sköta närvaroregistrering för LOK-stöd via en app i en smartphone.

Uppdaterad: 2016-11-02 13:35

tennissök

tävlingar

aktuella kurser

next generation

rullstolstennis

veterantennis

 

► Så anmäler du dig till tävlingar 2017
► Tävlingskalender januari-april 2017

 

 

Aktuella tävlingar

► Veteran-SM
5-11 april


► Seriespel


 ► Vintertouren
2016/17


► International
tournaments
in Sweden

2017


► Tävling Online
Tävlingar och anmälan 

 

 

 
Officiella leverantörer

 

 


prince

 


VMI

quality-team

 

 

Läs vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, information och erbjudanden till din e-post.

► Prenumerera

 

 

Vill du jobba med tennis?

Flera klubbar söker nya medarbetare.

► Platsannonser

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS

 ANNONS