Hoppa till sidans innehåll

Cabaj Awad till semi i Stockholm Ladies

02 NOV 2018 19:25
Det svenska titelhoppet i Stockholm Ladies står till Jacqueline Cabaj Awad. Den toppseedade hemmaspelaren har såhär långt levt upp till favoritskapet och är klar för semifinal.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 19:25

I fredagens kvartsfinal vann 22-åringen, som representerar Smedslättens LTK, mot åttondeseedade Elena Malygina från Estland. Efter ett jämnt första set var Cabaj Awad den bättre spelaren i andra där hon inte släppte ett enda game.  
– Kul att vara i semifinal på hemmaplan igen, jag har haft bra stöd här, säger svenskan efter 7–5, 6–0-segern.
– Underlaget är snabbt här, men jag kom in i det. Hon hängde med bra i första set, sen fick jag ett överläge mentalt när hon började missa lite. Jag försökte få in så mycket som möjligt och det gick vägen.

För bara några veckor sedan tog Jacqueline Cabaj Awad karriärens åttonde turneringsseger i Egypten. Tre matchvinster (samtliga i raka set) betyder att hon nu bara är två segrar från att knipa ännu en singeltitel. Men först koncentrerar hon sig på att för första gången ta sig förbi en semifinal i Stockholm Ladies.
– Jag hoppas jag kan gå till final nu – tredje gången gillt, säger hon och refererar till sina tidigare semifinaler i turneringen.

Tre av de fyra högst seedade spelarna i 15 000-dollarstävlingen är klara för lördagens semifinaler. Den fjärde är brittiskan Tiffany William som förra veckan nådde final i Djursholm Ladies. Sjätteseedade William blir Cabaj Awads motståndare i semifinal medan Angelina Zhuravleva från Ryssland och finskan Anastasia Kulikova möts i den andra semifinalen.

Dubbelturneringen fick ett snöpligt slut. Näsbyparks TK-spelaren Anette Munozova och dubbelpartnern Shaline-Doreen Pipa vann sin semifinal i raka set, men tvingades bara timmarna senare lämna återbud till lördagens dubbelfinal på grund av en skada på tyskan.

På lördagen väntar därmed bara två singelsemifinaler med start 12.30.

Fler svenska framgångar på ITF-touren: i veckans 25 000-dollarstävling i Vietnam är Filip Bergevi klar för semifinal efter seger mot indiern Manish Sureshkumar (6–3, 6–3). Nu väntar toppseedade ryssen Roman Safiullin – som även är Markus Erikssons motståndare i lördagens dubbelfinal. Eriksson och Francis Casey Alcantara gör upp om titeln med Ly/Safiullin.

 

Följ spelet i Stockholm Ladies via länkarna nedan:

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS