Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

Fair Play TK och SALK tar nya kliv mot SM-final

19 NOV 2016 19:40
Fair Play TK och SALK parkerar fortsatt i tabelltoppen i damernas elitserie. Båda lagen är obesegrade när tre omgångar återstår.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2016 19:55

Regerande mästarna Fair Play TK toppar tabellen efter en stark inledning – fyra segrar och totalt 22–2 i matcher. Säsongens andra 6–0-vinst kom hemma mot Lidköpings TK med Ema Burgic-Bucko, Cornelia Lister, Emma Ek och Sandra Roma i laget. Lidköping saknade två viktiga spelare i Paulina Wulcan och 15-åriga slovakiskan Viktoria Morvayova, den sistnämnda har varit ett starkt kort på fjärdesingeln med tre segrar på lika många matcher.

SALK hade en vass uppställning med Fed Cup-spelarna Susanne Celik och Jacqueline Cabaj Awad på första- och andrasingeln och laget kunde ta sin fjärde raka seger i årets serie. Det blev 5–1 i hemmaborgen mot jumbon Näsbyparks TK, som får fortsätta jaga första poängen.

Nykomlingen Upsala TK gör sin första säsong i elitserien sedan 1993 och tog en viktig seger i kampen om förnyat kontrakt i elitdivisionen. På hemmaplan besegrades Tabergsdalens TK med 5–1. TaTK halkar därmed ner på fel sida av nedflyttningsstrecket, men det skiljer bara tre poäng från sjundeplatsen upp till trean Upsala TK med tre omgångar kvar att spela.

Sverigeettan Johanna Larsson var inblandad i båda Helsingborgs TK:s matchvinster mot GLTK, men det räckte inte till seger mot fjolårsfinalisten. GLTK vann med 4–2 och är fyra i tabellen på fyra poäng.

Solna TK och Trollbäckens TK delade på poängen i lördagens match i herrarnas elitserie. Övriga matcher i den tredje omgången spelas på söndag mellan Fair Play TK–KLTK, ATL–SALK och Upsala TK–GLTK.

Elitserien, damer: Omgång 4 av 7

GLTK–Helsingborgs TK 4–2
Fair Play TK–Lidköpings TK 6–0
Upsala TK–Tabergsdalens TK 5–1
SALK–Näsbyparks TK 5–1

Så spelas nästa omgång

SALK–Upsala TK (21/11)
Fair Play TK–Helsingborgs TK (22/11)
GLTK–Lidköpings TK (22/11)
Tabergsdalens TK–Näsbyparks TK (23/11)

Tabell, resultat och spelprogram

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS