Hoppa till sidans innehåll

Fair Play TK och Upsala TK fortsatt obesegrade

14 NOV 2017 22:05
Det närmar sig halvtid i damernas elitserie. Då har Fair Play TK och Upsala TK skaffat sig ett litet försprång i tabellen. ”Vi ligger ganska bra till, men det är många matcher kvar”, säger Jon Hedman, UTK.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2017 22:06

Både Fair Play TK och GLTK hade två segrar i bagaget inför tisdagens möte i Fair Play-stadion. Där visade sig de regerande mästarna från Malmö vara klart starkast.

Efter tredje raka 5–1-segern toppar laget fortsatt tabellen med full pott efter tre spelade omgångar (6 poäng). I segerlaget ingick Anna Morgina, Cornelia Lister, Chayenne Ewijk, Sydney Berlin och Frida Bostrand.
– Riktigt skön seger i dag. Vi var fokuserade och gjorde en bra lagmatch och jag är mycket nöjd med tjejernas insats, säger lagledaren Fredrik Lundh.

På samma poäng hittar vi tvåan Upsala TK. Fjolårets nykomling besegrade årets nykomling KLTK på bortaplan, en match som var jämnare än vad segersiffrorna (5–1) visar.
– Det var riktigt tufft hela vägen. Om man tittar på spelarna som båda lagen ställde upp med så tror jag att båda hade varit ganska nöjda med 3–3. Det är någon boll hit och dit. Ibland får man med sig dem och det fick vi i dag, säger Jon Hedman, lagledare i UTK.
– Jag känner mig rätt så trygg med vår förstadubbel (på bilden: Julia Terziyska/Jasmina Tinjic) – den är nog en utav de bättre i serien. Roligaste i dag var att Fanny (Östlund) som har problem med sin handled kunde spela sitt spel och vinna mot Ellen Allgurin. Hon är nog gladast av alla i dag och det unnar vi henne.


"Nu kan vi andas ut"

Efter tre segrar på tre matcher är lagledaren Jon Hedman ödmjuk inför fortsättningen:
– Det är jätteskönt, nu kan vi andas ut och pumpa vidare. Man kollar lite i tabellen och vi ligger ganska bra till, men det är rätt så många matcher kvar och klubbarnas lag ser lite olika ut för varje match. GLTK blir tufft i nästa omgång. De är bra hemma och det är ganska snabbt underlag. Det blir spännande.

Efter två inledande förluster kunde Helsingborgs TK ta årets första seger i damernas elitserie. Helsingborgarna vann med 6–0 när klubben gästade Lidköpings TK. LTK står fortsatt utan poäng efter tre spelade omgångar.

Fjolårsfinalisten SALK och Tabergsdalens TK knep båda säsongens första poäng när de möttes i Salkhallen. Lagen delade på poängen (3–3) efter 1–1 i dubblarna och 2–2 i singlarna.

Elitserien, damer: Omgång 3 av 7

Fair Play TK–GLTK 5–1
Lidköpings TK–Helsingborgs TK 0–6
SALK–Tabergsdalens TK 3–3
KLTK–Upsala TK 1–5

Så spelas nästa omgång (18/11)

Tabergsdalens TK–Helsingborgs TK
KLTK–Fair Play TK
Lidköpings TK–SALK
GLTK–Upsala TK

► Tabell, program och  resultat

Herrarnas elitserie fortsätter med omgång 2 på torsdag.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS