Hoppa till sidans innehåll

Hennemann till kvartsfinal i Turkiet

14 MAR 2019 16:19
"Det här är ett perfekt ställe att träna på. Det är många banor och de ligger alldeles intill hotellet", säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson om Antalaya där Caijsa Hennemann tagit sig till kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 16:19

I två veckor jobbar Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson framför allt med Caijsa Hennemann (Ullevi TK) och Melis Yasar (Helsingborgs TK) i Antalaya i Turkiet. Den här veckan är även Fanny Östlund (Upsala TK) och Jacquline Nylander Altelius (Lidingö TK) med och på söndag ansluter även Julita Saner (Upsala TK).
– Det här är ett perfekt ställe att träna på. Det är många banor och de ligger alldeles intill hotellet. Det finns många spelare att träna med, säger Mattias Arvidsson. 

 

Caijsa Hennemann (Ullevi TK) och Melis Yasar (Helsingborgs TK) drillas av Fed Cup-kaptenen under två veckor på tennisanläggningen i Antalya. Foto: Privat


Hur har det gått så här långt under första $15 000-turneringen? Caijsa Hennemann fick sällskap av Melis Yasar i huvudlottningen där Melis tyvärr åkte ur i första omgången. Caijsa har däremot tagit sig fram till kvartsfinal efter seger 6-3, 6-4 mot Cristina Ene från Rumänien (se matchbollen i spelaren ovan).
I kvarten möter Ullevispelaren Viktoriia Dema från Ukraina.
– En stark motståndare som slog ut Melis Yasar i första och nu senast förstaseedade Gaia Sanesi från Italien. Viktoriia var i kvartsfinal i Wimbledon för juniorer och det blir en svår nöt att knäcka även om det alltid finns chanser, säger Fed Cup-kaptenen som ger sin bild av Caisas spel så här långt:
– Hon gjorde ett riktigt starkt sista set mot japanskan i går trots att matchen redan pågått i 2,30 h. Det var imponerande att hon i det läget plockade fram sin bästa tennis. I dag började hon där hon slutade i går och drev på bra med sin forehand och styrde spelet.

I dubbeln är Hennemann och Yasar framme i semifinal efter en stabil seger med 6-1, 6-2.
– De har bra chans att nå finalen. Det var synd att inte Fanny Östlund hade marginalerna på sin sida i sin match. Hon föll med 7-10 i sista, säger Mattias Arvidsson och avslutar:
– Det är bra för tjejerna att de är flera på samma tävling för det gör att de kan heja på varandra och en förlust sitter inte i lika länge. Även om vissa åker ur tidigt så är det väldigt lärorika veckor, så vi går inte tomhänta härifrån oavsett utgången.

Mer om tävlingen här!

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS