Hoppa till sidans innehåll
Foto: Getty Images

Kajsa Bergqvist föreläser för tennisledare

22 DEC 2014 19:44
Ledare och tränare, se hit! Under årets Fed Cup- och Davis Cup-evenemang på hemmaplan arrangeras två lärorika konferenser – ta chansen att inspireras av bland andra ex-höjdhopparen Kajsa Bergqvist.
  • Skapad: 22 DEC 2014 19:44

Svenska Tennisförbundet planerar just nu för två kommande landslagsarrangemang: Fed Cup-matchen mot Schweiz i Helsingborg och Davis Cup-mötet med Österrike i Örebro.

Vi vill göra evenemangen extra värdefulla för våra medlemsföreningar och erbjuda mötesplatser för kunskap och inspiration. Vid båda landskamperna arrangerar Svenska Tennisförbundet konferenser – en klubbledarkonferens i Helsingborg och en tränarkonferens i Örebro.

Vi vill därför be er att reda nu markera i kalendern och reservera datumen 6–7 februari och 6–7 mars.

Klubbledarkonferens, Helsingborg 6–7 februari
Klubbledarkonferensen vänder sig till personer i ledande befattning ute i klubbarna, det vill säga förtroendevalda, klubbchefer, sportchefer och chefstränare – men även andra som har intresse för föreningsutveckling.

Konferensdagarna går under två teman:

Verksamhetsfrågor och klubbutveckling
Samhället förändras, hänger idrottsrörelsen med? Vi träffar Anna Iwarsson, tidigare generalsekreterare för Friskis & Svettis som berättar om hur de under 2000-talet har utvecklat och skapat förutsättningarna för en fantastisk resa från 200 000 till 550 000 medlemmar.
Vi lyfter också några föreningar som berättar om hur de jobbar för att utveckla sina verksamheter. 

Kvinnor och elitidrott
Den före detta höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist har gott om erfarenheter i ämnet. Den flerfaldiga världsmästaren blev första svenska kvinna att hoppa över två meter och innehar världsrekordet inomhus (2.08). Bergqvist håller en inspirerande föreläsning under dagen liksom forskaren Jesper Fundberg.
Se Inbjudan och program.
Anmäl dig här.

Tränarkonferens, Örebro 6–7 mars
Tränarkonferensen i Örebro kommer att ha en inriktning mot träningsmetodik. Bland annat lanserar vi kursformatet Tennis Xpress som under vintern har testats i ett antal klubbar. Mark Tennant från Storbritannien berättar om hur man bäst lägger upp och framgångsrikt genomför en vuxenkurs med detta träningskoncept.

En annan programpunkt är juniorer och utveckling. Tennisförbundets projektgrupp presenterar sitt arbete med utvecklandet av SEB Next Generation-lägren, ett arbete som också utgör ett material för talangutveckling i åldrarna 11–15.

Målet med tränarkonferensen är att alla deltagare ska få med sig verktyg och idéer hem till klubbarna. Fler programpunkter tillkommer!

Bra att veta: Det kommer att vara möjligt att söka Idrottslyftet-stöd för att finansiera deltagandet på konferenserna.

Skribent: Johanna Jonsson

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS