Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Lottat i Australian Open

10 JAN 2019 10:27
Årets första Grand Slam är här! På torsdagen lottades singelturneringen i Melbourne med två svenskhopp på startlinjen: Rebecca Peterson och Johanna Larsson.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 10:27

För Sverigeettan Rebecca Peterson väntar såväl säsongspremiär som debut i Australian Opens huvudturnering. Den 62-rankade svenskan ställs mot rumänskan Sorana Cirstea, rankad 84 i världen, som inledde året med att nå kvartsfinal i Shenzhens WTA-tävling.
Peterson hade ett framgångsrikt Grand Slam-år förra året. Hon nådde tredje omgången i US Open och var framme i andra rundan i både Franska Öppna och Wimbledon. I Australien föll svenskan i första kvalomgången.

Landsmaninnan Johanna Larsson, 75:a på WTA-rankingen, gör sin åttonde start i huvudtävlingen och har som bäst varit framme i andra omgången (2015 och 2016). I öppningsrundan väntar 20-åriga och 63-rankade Vera Lapko som gör Australian Open-debut i huvudtävlingen.
Larsson har inlett 2019 med spel i två WTA-tävlingar. Liksom i Auckland förra veckan har svenskan nått dubbelsemifinal i Hobart tillsamman smed Kirsten Flipken. I båda turneringarna föll svenskan i första singelomgången.

Elias Ymer kom inte till start i Melbourne på grund av skadekänningar.

Dubbelklasserna är ännu inte lottade.

Australian Open spelas 14-27 januari.

Mer info på ausopen.com

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS