Hoppa till sidans innehåll

Lottat i Davis Cup mot Portugal

05 APR 2018 12:37
Det är lottat i helgens Davis Cup-möte i Stockholm. Mikael och Elias Ymer tar hand om fredagens singlar mot Portugal.
  • Uppdaterad: 05 APR 2018 13:34

På torsdagen lottades landskampen. Kaptenerna Johan Hedsberg och Nuno Marques gjorde väntade val av singelspelare: Elias Ymer och Mikael Ymer samt Joao Sousa och Gastao Elias. Sverige gör ett tillägg i den tidigare nominerade truppen då Fred Simonsson kliver in i laget som femte spelare.

Först ut under fredagen är Mikael Ymer (rankad 355) mot Joao Sousa (70) följt av Elias Ymer (133) mot Gastao Elias (106).
– "Micke" möter en världsspelare som kommer med fina resultat från Miami. Det säger sig självt att det är en utmanande uppgift. Vi ska sätta samman en spelplan i kväll. Jag har lite tankar och jag är övertygad om att Micke, och resten av laget, också har det, säger Johan Hedsberg.
– Båda matcherna är tuffa, inget snack om saken. Gastao Elias är en högt rankad spelare, och som jag alltid tjatar om: rankingen ljuger inte. Båda matcherna i morgon är tuffa uppgifter mot skickliga spelare, säger Hedsberg.

I lördagens dubbel ställer Sverige upp med Robert Lindstedt och Markus Eriksson. Portugal har nominerat Gastao Elias och Joao Sousa, som även kan komma att spela varsin singelmatch samma dag.
– Det kan vara en fördel. Det är en stor orsak till att vi har satt upp två dubbelspelare, även om det finns en chans att vi ändrar oss, säger Hedsberg.

Spelet inleds klockan 17.00 på fredagen. Matcherna spelas i bäst av tre set och lands­kampen spelas under två dagar. Biljetter finns till försäljning via Tickster.com. Alla matcher sänds live i Tennisplay.se och även i SportExpressen TV.

 

Så spelas landskampen

Fredag
17.00: Mikael Ymer–Joao Sousa
Följt av: Elias Ymer–Gastao Elias

Lördag
13.00: Markus Eriksson/Robert Lindstedt–Gastao Elias/Joao Sousa
Följt av: Elias Ymer–Joao Sousa
Följt av: Mikael Ymer–Gastao Elias

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK