Hoppa till sidans innehåll

Nytt tävlingssystem integreras i Tennis.se

2016-04-20 14:11
Vid årsskiftet samlas all administration kring svensk tävlingstennis under ett och samma tak. Den 1 januari 2017 introducerar Svenska Tennisförbundet ett nytt tävlingssystem i egen regi.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:07

Under 2015 beslöt Svenska Tennisförbundets styrelse att se över möjligheten att skapa en bred kommunikativ plattform driven i egen regi. Sedan dess har förbundet avslutat sitt samarbete med tidigare mediepartnern Traveas, lanserat en ”ny” hemsida och anställt en informationsansvarig.

Att integrera de administrativa verktygen, som omfattar hela tävlingsadministrationen och som i dag ligger ute hos privata aktörer, är en viktig del i kommunikationsinriktningen.

Den 1 januari 2017 tas nästa steg då ett nytt tävlingsprogram tas i bruk. Efter utvärdering av offerter från aktuella aktörer har Svenska Tennisförbundet beslutat att inleda ett samarbete med en extern underleverantör: Tournament Planner (TP). TP är ett erkänt program som i dag används av bland andra internationella tennisförbundet (ITF) och Tennis Europe. Bland förbunden som redan använder programmet finns stora tennisnationer som England, Holland, Kanada och Australien. TP används även av flera andra racketsporter.

Förändringen innebär att all support för tävlingsrelaterade frågor kommer att handhas av SvTF. Vi kommer i framtiden att samla alla administrativa verktyg i samma system och databas på Tennis.se, kontrollerat av Svenska Tennisförbundet: ett tävlingsprogram för samtliga sanktionerade tävlingar, ett gemensamt anmälningssystem, tävlingskalender, ”fact-sheet”, seriespel och ett framtida nytt rankingsystem.

Med start hösten 2016 kommer Svenska Tennisförbundet att bjuda in arrangörsklubbar till information och utbildning i det nya programmet.

Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS