Hoppa till sidans innehåll

Nytt tävlingssystem integreras i Tennis.se

2016-04-20 14:11
Vid årsskiftet samlas all administration kring svensk tävlingstennis under ett och samma tak. Den 1 januari 2017 introducerar Svenska Tennisförbundet ett nytt tävlingssystem i egen regi.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:07

Under 2015 beslöt Svenska Tennisförbundets styrelse att se över möjligheten att skapa en bred kommunikativ plattform driven i egen regi. Sedan dess har förbundet avslutat sitt samarbete med tidigare mediepartnern Traveas, lanserat en ”ny” hemsida och anställt en informationsansvarig.

Att integrera de administrativa verktygen, som omfattar hela tävlingsadministrationen och som i dag ligger ute hos privata aktörer, är en viktig del i kommunikationsinriktningen.

Den 1 januari 2017 tas nästa steg då ett nytt tävlingsprogram tas i bruk. Efter utvärdering av offerter från aktuella aktörer har Svenska Tennisförbundet beslutat att inleda ett samarbete med en extern underleverantör: Tournament Planner (TP). TP är ett erkänt program som i dag används av bland andra internationella tennisförbundet (ITF) och Tennis Europe. Bland förbunden som redan använder programmet finns stora tennisnationer som England, Holland, Kanada och Australien. TP används även av flera andra racketsporter.

Förändringen innebär att all support för tävlingsrelaterade frågor kommer att handhas av SvTF. Vi kommer i framtiden att samla alla administrativa verktyg i samma system och databas på Tennis.se, kontrollerat av Svenska Tennisförbundet: ett tävlingsprogram för samtliga sanktionerade tävlingar, ett gemensamt anmälningssystem, tävlingskalender, ”fact-sheet”, seriespel och ett framtida nytt rankingsystem.

Med start hösten 2016 kommer Svenska Tennisförbundet att bjuda in arrangörsklubbar till information och utbildning i det nya programmet.

Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

tennissök

tävlingar

aktuella kurser

next generation

rullstolstennis

veterantennis

 

► Så anmäler du dig till tävlingar
► Tävlingskalender 

 

 

Aktuella tävlingar

► Tennis Europe: Quality Hotel Open
► Livescore


► Vintertouren


 ► Seriespel


 ► International 
tournaments 
in Sweden 2018


► Tävling Online
Tävlingar och anmälan 

 

 

 
Våra partners

 
 


 

prince

 


 


 

VMI

 

quality-team

 

 

Läs vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, information och erbjudanden till din e-post.

► Prenumerera

 

 

Vill du jobba med tennis?

Flera klubbar söker nya medarbetare.

► Platsannonser

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info


ANNONS


ANNONS