Hoppa till sidans innehåll
Foto: Steven Pisano

Peterson pressade 14-rankade Mertens

16 AUG 2018 11:12
Rebecca Peterson gav favoriten Elise Mertens en rejäl match, men föll knappt i andra omgången i Cincinnati. Belgiskan vann i avgörande tiebreak efter två och en halv timmes spel.
  • Skapad: 16 AUG 2018 11:12

72-rankade Rebecca Peterson stod för en rad starka insatser i den stora WTA-tävlingen i Cincinnati. Svenskan vann tre matcher i kval och huvudtävling, mot 81-rankade Anna Karolina Schmiedlova, 50-rankade Yulia Putintseva och 54-rankade Katerina Siniakova.

I andra omgången väntade jämngamla Elise Mertens, som liksom Peterson är mitt uppe i karriärens bästa säsong.
Tre WTA-titlar och en semifinal i Australian Open är belgiskans främsta resultat under 2018. Mertens, rankad 14 i världen, är efter framgångarna nummer åtta på årsrankingen, det så kallade ”racet” som avgör vilka spelare som kvalificerar sig för WTA-slutspelet i slutet av året.

Det var Peterson som inledde onsdagens match bäst genom att vinna första set med 6–3 efter ett servegenombrott. Svenskan hade ytterligare sju chanser bryta belgiskans serve i andra och tredje set, men lyckades inte ta vara på någon av dem. Den mycket jämna matchen kom att avgöras i ett tiebreak, där Mertens vann klart med 7–1. Setsiffrorna skrevs till 6–3, 2–6, 6–7.

Rebecca Peterson har visat en fin utveckling på tennisbanorna under 2018. Det återspeglas på världsrankingen. Svenskan inledde året rankad kring 150-strecket, i maj tog hon sig för första gången in på topp 100 och har sedan dess fortsatt klättringen. Resultatet i Cincinnati för henne preliminärt upp på 59:e plats på rankinglistan, där hon är bästa svenska före Johanna Larsson som föll mot Yulia Putintseva i kvalet i Cincinnati.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS