Hoppa till sidans innehåll

Rebecca Peterson mot Serena Williams i Miami

21 MAR 2019 23:37
Rebecca Peterson får möta Serena Williams i andra omgången i Miami Open. "Vi tränar för att spela dessa matcher i stora arenor mot världens bästa spelare, så det ska bli riktigt kul", säger sverigeettan inför matchen.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2019 23:37

I potten: Möte med Serena Williams i andra omgången.
Rebecca Peterson ställdes mot Laura Siegemund som vann i Båstad 2016 (samma år som dåvarande världstvåan Angelique Kerber var där).
Rebecca hade nog inte så mycket Serena Williams i tankarna utan var fokuserad på uppgiften och gav inte bort mycket i första set som hon vann med 6-1. 

Sverigeettan bröt direkt även i andra set, men tyskan bröt tillbaka och spelarna följdes åt i ett jämnt set.
När Rebecca, vid 5-4, skulle serva hem matchen tog tyskan plötsligt tre raka game och vann andra set med 7-5.

– En fightmatch med en del upp och ner i perioder. Men jag är glad att jag lyckades vinna på något vis, trots att det inte alltid var röda rosor. Sådana matcher känns alltid lite bättre ur mitt perspektiv, säger Rebecca efter matchen.

I tredje set bröt spelarna varandras serve fram och tillbaka, som vid 4-4 när Rebecca skaffade sig 5-4-läge och egen serve. Avslutningen blev rafflande. Rebecca hade två matchbollar vid ställningen 40-15, men Siegemund utjämnade till 5-5. Rebecca kunde till slut vinna med 6-1, 5-7, 7-5 i en match som pågick i 2 timmar och 37 minuter.

Och nu kan hon börja fundera på nästa motstånd: Serena Williams, som för tillfället är nummer tio på världsrankingen.
– Vi tränar för att spela dessa matcher i stora arenor mot världens bästa spelare, så det ska bli riktigt kul. Det är ju skönt att jag har minst två supportrar på läktaren i alla fall...

 

Redan 1999 var Serena Williams i sin första Miamifinal. Då föll hon mot systern Venus. Därefter har det blivit åtta titlar i Miami Open - den senaste 2015. Förra året åkte hon ut direkt mot Naomi Osaka som då var nummer 22 i världen och som idag toppar världsrankingen.
Vad ska vi vänta av Serena den här gången och ska Rebecca ha en chans? Den 37-åriga amrikanska världsstjärnan gick till kvartsfinal i Australien Open där hon föll mot Karolina Pliskova. I Indian Wells tvingades hon ge upp i tredje omgången vid ledning 6-3, 1-0 mot spanjorskan Garbine Muguruza.
För Rebecca Peterson är det tredje gången svenskan är med i huvudturneringen. 2014 avancerade hon till andra omgången efter seger mot Mona Barthel. I fjol kvalade hon sig in men föll direkt mot Natalia Vikhlyantseva.
Sverigeettan har nu skakat av sig sjukdomen som hon drabbades av i Acapulco för ett par veckor sedan och är åtminstone hundra procent inspirerad inför den stora matchen.

– Jag har ju vilat i princip 2,5 vecka. Det har varit upp och ner med hur mycket jag kunnat träna på grund av att jag hade något extremt segt virus i kroppen från Acapulco. Så jag ska nog kunna känna mig rätt fräsch i hjärnan, säger hon med ett skratt och avslutar: 

– Jag tycker faktiskt väldigt mycket om att spela här i Miami och alltid känt det.

 

Johanna Larssons team i Miami.  

 

Johanna Larsson föll tungt mot kvalspelaren Taylor Townsend från USA i första omgången i Miami Open. 

Förlustsiffrorna skrevs till 1-6, 2-6. 

– Jag har spelat bra på träningen innan, haft bra poängspel mot andra tjejer. Egentligen har jag ingenting att klaga på i förberedelserna. Men sen är det match och jag får ut ungefär en procent av det spelet jag har i mig. Det är feltajmade bollar, ramträffar, jag känner mig på fel fot och så vidare... Då blir det stora siffror. 

 

Inför tävligen i Indian Wells inledde Johanna ett samarbete med tränaren Torsten Peschke, från Tyskland som bor i USA. 
– Det är en bra kille som har enorm erfarenhet av tennis, touren och så vidare. Det är en tränare jag önskar jag kanske träffat för flera år sedan när det kommer till taktik och noggrannhet och så vidare, för tennis kan han. Vi får se om det blir fortsättning på samarbetet, vi ska utvärdera efter dessa veckor, säger Johanna Larsson.

Någon match mot världstrean Simona Halep blir det inte i singeln. Johanna Larsson får istället fokusera på dubbeln. Hon spelar som vanligt i par med Kirsten Flipkens som hon nått framgångar med på WTA-touren.
Belgiskan är också utslagen i singelspelet.
– Det är alltid bra chans att gå långt i dubbeln, men det gäller att både jag och ”Flipper” höjer oss någon nivå från singelspelet vi presterat i veckan och även om man tar dubbeln från förra veckan. Om vi gör det så har vi alla möjligheter att gå långt, säger Johanna Larsson.

 

Mikael Ymer gjorde ett starkt första set mot Leonardo Mayer och tog också ledningen efter 6-4 i första set. 

Argentinaren kom tillbaka och vann andra med 6-3 och bröt Mikaels serve direkt i tredje och vid ställningen 5-4 skulle Mayer serva hem matchen. Mikael tog dock ledningen med 30-0 och hade 40-40 men föll till slut i sista set med 4-6.

 

 

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS