Hoppa till sidans innehåll
Filip Prpic, Solna TK.

Solna TK upp i serieledning

22 NOV 2017 23:02
Med tre omgångar kvar att spela av herrarnas elitserie kliver Solna TK för första gången i år upp som ny serieledare. Flera lag jagar tätt bakom i den jämna tabellen.
  • Skapad: 22 NOV 2017 23:02

Tabergsdalens TK stod för motståndet i onsdagens match i Norrahammar. TaTK:s andradubbelpar Oscar Forsell och Carl Ekwurtzel gav hemmalaget ett bra utgångsläge efter dubblarna (1–1). Övriga matcher slutade dock med Solnasegrar genom Jonathan Mridha och Jonas Luetjen i singel och dubbel samt de starka och rutinerade korten på tredje- och fjärdesingeln: Jacob Adaktusson och Filip Prpic (bilden).
Solna TK är efter 5–1-segern fortsatt obesegrade i klubbens tredje elitseriesäsong någonsin. Laget har fortfarande kvar att möta Upsala TK och Fair Play TK, som just nu är de närmaste utmanarna i tabellen. Men först väntar Lidköpings TK på hemmaplan på lördag.

GLTK såg till att haka på i toppstriden och är två poäng bakom Solna efter en stark insats i 4–2-segern på hemmaplan mot Upsala TK. Dagens jämnaste match utspelade sig på förstasingeln, som GLTK:s Markus Eriksson vann med 6–3, 4–6, 10–4 mot Boy Westerhof. Förlusten var UTK:s första i serien. 

Ett exempel på hur jämn årets serie är fick vi i matchen mellan tabelljumbon Elfsborg Tennis och guldfavoriten Fair Play TK.
Elfsborg var så nära man kan komma säsongens första poäng i mötet i Borås Tenniscenter. Daniel Appelgren hade tre matchbollar (ledning 9–6 i matchtiebreak) mot bortalagets Dragos Madaras, som lyckades krångla sig ur knipan och vinna fem raka poäng fram till 11–9.
De regerande mästarna vann 4–2 – två viktiga poäng i jakten på en ny finalplats. Fair Play TK hade två raka kryss i bagaget inför mötet i Borås.

SALK tog en stabil seger hemma i Salkhallen när tabellsexan Lidköpings TK stod för motståndet. Idel segrar i raka set betyder 6–0 och Stockholmslaget gick därmed om LTK i tabellen.

 

Elitserien, herrar: Omgång 4 av 7

Elfsborg Tennis–Fair Play TK 2–4
SALK–Lidköpings TK 6–0
GLTK–Upsala TK 4–2
Tabergsdalens TK–Solna TK 1–5
► Tabell, program, resultat
 

Så spelas nästa omgång (25 och 26/11)

25/11:
Solna TK–Lidköpings TK
26/11:
Upsala TK–Fair Play TK
GLTK–SALK
Elfsborg Tennis–Tabergsdalens TK

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS