Hoppa till sidans innehåll

Svenska tennistrion bakom ny teamsatsning

20 DEC 2018 17:18
De själva fostrades i team Tim Klein och nådde topp 100 i världen. Nu startar Magnus ”Gusten” Gustafsson, Christian Bergström och Jan Apell satsningen Klein Players med bas i Göteborg.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 17:18

De blågula tennisframgångarna var många under 80- och 90-talen och tre av spelarna som lyckades ta sig hela vägen till världseliten var göteborgarna Magnus ”Gusten” Gustafsson (världstia som bäst), Christian Bergström (32) och Jan Apell (62 i singel och 10 i dubbel).

Trion var del av en av svensk tennis mest framgångsrika lagsatsningar ledd av tränaren Tim Klein. Av ett 20-tal hungriga juniorer lyckades hela fem slå sig in bland de 100 bästa i världen.

Nu startar Kleins adepter en ny teamsatsning i Göteborg. Liksom det framgångsrika teamet kommer Klein Players vara ett komplement till spelarens klubbträning. Satsningen ska bygga på kamratskap och att det ska vara roligt att satsa på tennis och inom ramarna för verksamheten ingår bland annat tennis- och fysträning, träningsläger, tävlingsresor, tävlingsplanering och rådgivning.

Tränare är grundarna Gustafsson, Bergström och Apell som hoppas att teamet i första hand ska attrahera de bästa västsvenska spelarna från 14 års ålder, i andra hand de bästa svenska juniorerna. Uttagning av teamet sker tillsammans med Tennis Göteborg, klubbar och tränare.
– Tennis kan vara en väldigt ensam sport men tack vare denna satsning tror vi att killarna och tjejerna kommer att ha samma roliga tennisresa som vi fick uppleva som juniorer. Det var riktigt hårda träningspass men förmodligen den roligaste tiden i min karriär. Att de dessutom får göra denna resa i hemmamiljö ökar chanserna till att de flesta kommer att vilja fortsätta och satsa stenhårt på sin sport, säger Magnus ”Gusten” Gustafsson.
– Detta är en unik privat satsning, tillsammans med våra samarbetspartners, där vi tillsammans med tennisklubbarna i Göteborg samt Tennis Göteborg kommer att ha en röd tråd i barnens tenniskarriär från 7-8 års ålder genom Små Lirare (projekt med fokus på glädje och idrottslig bredd som komplement till barns klubbträning) och därefter Klein Players när de fyller 14 år fram till att de har blivit seniorer, säger ”Gusten”.

Startskottet för Klein Players går i januari 2019.

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS