Hoppa till sidans innehåll

Sverige besegrade Ungern i Fed Cup

07 FEB 2018 14:45
Sverige har fått en bra start på Fed Cup-äventyret i Tallinn. I den första av tre gruppspelsmatcher besegrades Ungern med 2-1.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2018 22:58

Den svenska lagvinsten säkrades redan efter singlarna. Men det krävdes två timmar och 17 minuters spel – och en räddad matchboll – innan Cornelia Lister kunde koppla greppet för Sverige.
Lister lyckades dra det längsta strået i den jämna öppningsmatchen mot Reka-Luca Jani. Segersiffrorna: 6–2, 0–6, 7–6(6).
– Det var en riktig rysare. Cornelia kom ut och spelade väldigt bra och offensiv tennis och avslutade första set riktigt bra. I andra får ungerskan med sig de viktiga bollarna och det rinner snabbt iväg fram till 6–0. Sen tycker jag att Cornelia är bättre i sista set, hon har chans att serva hem det vid 5–4 och 6–5. I tiebreaket är hon i brygga och ligger under med 2–5. Men hon vågar vara aggressiv hela vägen och det var nyckeln i dag, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson.

Rebecca Peterson fick en enklare resa på förstasingeln. 137-rankade Peterson säkrade vinsten för Sverige efter en övertygande insats: 6–3, 6–2 mot tidigare juniorvärldsettan Dalma Galfi.
– Rebecca fortsätter att imponera. Hon har spelat riktigt bra på träningar och skalar av sin motståndare ganska ordentligt i dag. Rebeccas intensitet talar sitt tydliga språk: hon är etta på många bollar och låter inte den andra tjejen styra på så många poäng. Det var rätt mycket spel på ett mål och hon gör en fantastiskt bra insats, säger Arvidsson.

Med ointagliga 2–0 ställde Sverige sina två starkaste dubbelkort på startlinjen: Lister (rankad 111 i dubbel) och Peterson (272). Svenskduon föll i den avslutande dubbeln mot Galfi i par med Fanny Stollar. Ungerskorna vann 7–6(4), 6–3.
– Vi tror att den här gruppen blir ett getingbo där varje match och varje set blir viktigt, så vi såg vår chans att gå för 3–0. Vi har väldigt många möjligheter i första set men får inte med oss det, och i andra set är Ungern bättre än oss, säger Arvidsson.


Ställs mot Kroatien: "En riktigt viktig match"

2–1-resultatet innebär att Sverige, som i fjol säkrade uppflyttning från grupp 2, vunnit fyra raka landskamper i Fed Cup.

På torsdagen väntar nästa match mot Kroatien, som inledde med att besegra Slovenien med 2–1. Matchen inleds tidigast 15.00.
– Vi ska försöka göra allt vi gjort i dag lika bra och kanske någon procent bättre. Vi ska komma ut riktigt hungriga, det kommer att vara en riktigt viktig match som jag tror kommer avgöra om man får slåss och platserna där uppe eller där nere, avslutar kaptenen.

 

Sveriges matcher

Onsdag 7 februari: Ungern–Sverige 1–2
Torsdag 8 februari (ej före 15.00): Kroatien–Sverige
Fredag 9 februari (ej före 15.00): Slovenien–Sverige
Lördag 10 februari: Ev. play-off

Så avgörs gruppspelet

Pool A: Serbien, Georgien, Bulgarien
Pool B: Storbritannien, Estland, Portugal
Pool C: Kroatien, Ungern, Slovenien, Sverige
Pool D: Polen, Turkiet, Österrike, Lettland
Play-off:
Två lag får chans att kvala till World Group II och två lag tvingas till nedflyttning. Vinnaren i grupp A ställs mot vinnaren i grupp D i playoff liksom segrarna i grupp B och C. De lag som slutar på sista plats i grupperna möts i play-off för att undvika nedflyttning. Grupptvåorna möts också i placeringsmatcher, medan de som slutar trea i grupp C och D inte spelar någon play-off-match.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK