Hoppa till sidans innehåll

Sverige slutade femma i Frankrike

17 FEB 2019 16:44
Sverige vann även mot Tyskland och slutar därmed femma i Winter Cups. "Det är ett mycket starkt lag-EM av grabbarna och visst känner vi att vi kan slå alla lag en bra dag", säger Rickard Billing.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2019 16:44

Winter Cups är över för den här gången och när P16-laget summerar så är det med en hedrande femteplats som facit. Det står klart efter 2-1-segern mot Tyskland i den sista placeringsmatchen i Frankrike.
– Det blev en grym avslutning på Lag-EM med en härlig seger mot ett starkt Tyskland. Det var riktigt bra insatser rakt igenom och kul att Måns (Dahlberg) och Leo (Borg) var så taggade i den avgörande dubbeln, säger coach Rickard Billing.

Isac Strömberg vann sin match mot Neo Niedner med 6-3, 7-6 medan Leo Borg föll mot Philip Florig 4-6, 7-5, 3-6.
1-1 inför den avgörande dubbeln där det blev en klar seger för Måns Dahlberg och Leo Borg som vann med 6-2, 6-2 mot Philip Florig och Neo Niedner. 

Resultatet innebär en femteplats i lag-EM.
– Det är ett mycket starkt lag-EM av grabbarna och visst känner vi att vi kan slå alla lag en bra dag. Vi har ju endast förlorat knappt mot Frankrike (finalister) och i kvalfinalen mot Ryssland (vinnare, där Isac ej var tillgänglig), så lite snöpligt är det att inte få en medalj med oss hem, säger Billing och avslutar:
– Men detta är något att ta med sig hem som motivation att jobba vidare med för den här trion och övriga 16-åringar där hemma. Nu laddar vi för Summer Cups och andra äventyr.

Ryssland vann finalen mot Frankrike med 2-0 och Tjeckien slog Polen i bronsmatchen.
Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS