Hoppa till sidans innehåll

Tennisen tar plats i ny programserie

05 MAR 2019 10:38
I kväll visar tennissporten upp sig i TV4:s nya satsning Vinnarskallar. "Min förhoppning är att nå ut och inspirera med mitt deltagande", säger Niclas Rodhborn, förbundskapten för rullstolstennislandslagen.
 • Uppdaterad: 05 MAR 2019 10:38

I kväll startar nya programserien ”Vinnarskallar” på TV4 och CMore där åtta idrottare inom svensk parasports absoluta elit ställs inför tuffa tävlingar och utmaningar. Tennissporten har två representanter med i gänget.
– Detta är bland det roligaste jag någonsin gjort faktiskt. Det var kul att få vara med och min förhoppning är att nå ut och inspirera med mitt deltagande. Jag tackade ja för att jag gillar hur de vill ha ett djup i programmet som jag hoppas blir inspirerande för alla, säger Niclas Rodhborn, förbundskapten för rullstolstennislandslagen. 

 Inspelningen gjordes på Grand Canaria under knappt tre veckor i november. I kväll är det alltså dags för första avsnittet. 
Även om det är sex år sedan Niclas la av med elitkarriären, bor det fortfarande en vinnarskalle i honom.
– Jag har tappat drivet att varje dag åka till träningen för att bli bättre och det var därför jag la av 2013. Men när det väl är tävling så ger jag ännu precis allt precis som förr, det går nog aldrig ur, säger han med ett skratt.

Förutom Niclas är även Rebecka Sternisa Bellander, 24 år från Oskarshamn, med och tävlar och därmed har tennisen två starka representanter med i startfältet. 
– De ville ha många olika idrotter med, men det gäller också att hitta rätt personer till programmet så det blev två från tennisen.

 


Rebecka Sternisa Bellander. Foto: TV4

 

Även en av de övriga deltagarna, Marit Sundin, har spelat rullstolstennis och har varit rankad 39:a i världen. Hennes största framgång kom dock på skidorna med guld i storslalom i Paralympics 1992 och med hela fem VM-guld på alpina VM 1990. 
– Marit höll på litegrann på 90-talet men är ju gammal världsstjärna i alpint så det är ju hennes gren. Annars kan jag räknas som rullstolsbasketspelare vilket jag varit med SM-guld, EM guld och Paralympics i Peking 2008 och det gör jag ju inte utan jag är rullstolstennisspelare. Men kul att även Rebecka är med som är en fantastisk idrottare och människa, säger Niclas som inte haft några problem att hålla resultatet i tävlingen hemligt. 
– Även om någon skojat till det så vet alla att sådant är superhemligt, så jag har faktiskt inte fått några frågor om det.

 

Fakta om tennisens representanter i Vinnarskallar:

 • Niclas Rodhborn, 50 år, Stockholm
  Gotlänningen har haft en lång och framgångsrik tenniskarriär (rankad 11 i världen i både singel och dubbel), med bland annat två lag-VM-guld. Han har dessutom varit med i Paralympics i både rullstolstennis och rullstolsbasket. I det sistnämnda har han även ett EM-guld. Han är nu förbundskapten för landslaget i rullstolstennis.
  Niclas bröt ryggen och blev förlamad från bröstet och neråt efter en bilolycka när han var 19 år gammal.
 • Rebecka Sternisa Bellander, 24 år, Oskarshamn
  Har spelat tennis sedan 2012 och har fem SM-guld, Nordiska Mästerskapen och är just nu rankad som nummer 47 i världen. Det stora målet är Paralympics i Tokyo 2020. Hon har dessutom Niclas Rodhborn som förbundskapten i landslaget.
  När Rebecka var 16 år drabbades hon plötsligt av en autoimmun sjukdom som attackerade nerverna i ryggen och hon blev förlamad från midjan och neråt.

Frida Nordstrand är programledare för "Vinnarskallar" som har premiär i kväll (tisdag) klockan 20.00 och sänds på TV4 och C More.

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS