Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

Ymer utslagen av 18-rankade Fognini

31 MAJ 2018 15:31
Elias Ymer tog sig första gången i karriären till andra omgången i en Grand Slam. Väl där blev favoriten Fabio Fognini för svår.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2018 15:32

I höstas bjöd Elias Ymer italienaren på en rejäl fight när spelarna möttes i Stockholm Open.Sverigeettan höll jämna steg med Fognini och spelade sig fram till en matchboll, som han dock inte kunde ta vara på.

När de på torsdagen ställdes mot varandra i Paris blev Fognini på nytt för svår. 31-åringen vann ett jämnt första set med 6–4 och släppte därefter inte greppet. Italienaren höll undan fram till avslutande 6–1, 6–2.

Därmed är det sista av tre svenskhopp utslagna i herr- och damsingeln.

Årets Franska Öppna var Ymers sjätte Grand Slam-start i karriären och för första gången lyckades han ta sig förbi öppningsrundan. Efter sina tre kvalsegrar och vinsten mot Dudi Sela i huvudtävlingen når Sverigeettan nytt karriärbästa på ATP-rankingen, bland de 110 främsta.

I damdubbelturneringen har Johanna Larsson och Kiki Bertens avancerat till andra omgången. Den niondeseedade duon inledde med att besegra ryskorna Kudermetova/Kudryavtseva med 7–5, 6–2.

I herrdubbeln föll Robert Lindstedt och Marcin Matkowski med minsta möjliga marginal mot sjätteseedade Hebert/Mahut. Det svensk-polska paret hade två matchbollar vid ställningen 6–4 i avgörande tiebreak, men föll till slut med med 4–6, 6–3, 6–7(6).

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK