Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

Australian Open: Svenskhoppen utslagna i singel

15 JAN 2018 16:56
Det blev en tung svenskdag när huvudtävlingen av Australian Open inleddes. Johanna Larsson och Elias Ymer föll båda i öppningsrundan.
  • Skapad: 15 JAN 2018 16:56

Luksika Kumkhum hade tre övertygande kvalvinster i bagaget inför mötet med Johanna Larsson i Melbourne. I huvudtävlingen fortsatte thailändskan på segerspåret med ännu en 2–0-vinst.
Kumkhum inledde med ett tidigt servegenombrott och vann första set 6–3. I andra set jagade Larsson ikapp 3–5-underläge till 5–5 och var bara en poäng från att tvinga fram ett tiebreak. Men Kumkhum höll undan och satte punkt för Sverigeettans singelturnering med segersiffrorna 6–3, 7–5.

Johanna Larsson får nu ta sikte på dubbelturneringen. Där är hon och Kiki Bertens sjundeseedade efter fjolårets starka säsongsavslutning med en finalplats i WTA-slutspelet. I första omgången väntar Kichenok/Rodionova.

Efter en fin insats i kvalet – tre raka segrar – fick Elias Ymer se sig besegrad i karriärens femte Grand Slam-start. Motståndaren Mackenzie McDonald hade också tagit sig genom tre matcher i kvalet och kopplade greppet i måndagens match genom 6–4, 6–3 i de två första seten. Ymer vann det tredje, men var aldrig nära att tvinga fram ett skiljeset. Svensken föll 4–6, 3–6, 6–4, 1–6.

I herrdubbel bildar Robert Lindstedt dubbelpar med Franko Skugor. Paret ställs mot Jebavy/Vesely i första omgången.

I rullstolstennisturneringen är Wimbledonmästaren Stefan Olsson en av titelkandidaterna.

Lästips: DN:s intervju med Johanna Larsson, där hon bland annat pratar om tränarbytet inför säsongen.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK