Hoppa till sidans innehåll

Båstad Challenger tillbaka 2017

01 NOV 2016 16:15
Tennispubliken kan se fram emot tre internationella tävlingsveckor i Båstad även nästa år. Sommarens populära tävlingsnyhet Båstad Challenger kommer tillbaka.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2016 18:29

Förfesten till ATP- och WTA-tävlingarna i det svenska tennismeckat blev ett uppskattat arrangemang av såväl spelare som publik, som under flera dagar fyllde läktarna på Tennisstadions nedre grusbanor.

Tävlingen arrangeras av Svenska Tennisförbundet och är en viktig del i att stötta de svenska spelarna i att ta steget från future- till challengernivå.
– Det är fantastiskt roligt att vi säkrat en fortsättning tack vare externa finansiärer. Med Båstad Challenger och våra övriga internationella tävlingar kan vi fortsätta erbjuda ett brett tävlingsprogram för våra spelare, säger generalsekreterare Christer Sjöö.

Flera hemmahopp tog chansen i premiärupplagan: Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann den helsvenska dubbelfinalen mot Johan Brunström/Andreas Siljeström medan Carl Söderlund blev främste hemmaspelare i singel med sin semifinalplats. Argentinaren Horacio Zeballos vann singeltiteln.

Båstad Challenger spelas 8–15 juli. Hela det internationella tävlingsprogrammet för 2017 är ännu inte fastställt.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS