Hoppa till sidans innehåll

Båstad Ladies – ny satsning på damerna

03 MAJ 2018 14:34
Sommarens tävlingsnyhet Båstad Ladies blir en nystart mot internationell damtennis på hög nivå i Båstad igen.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2018 14:34

Ända sedan 1948 har det har spelats internationell damtennis i Båstad. De senaste årens höjdpunkt i tennis-meckat har varit WTA-tävlingen som arrangerats av Lagardère, en tävling som i fjol tvingades till nedläggning.

Men den mångåriga traditionen i Båstad fortsätter att leva vidare. I sommar återupptar nämligen Svenska Tennisförbundets Båstad Ladies, en ITF-tävling som förbundet arrangerade under 90- och 00-talet innan WTA-tävlingen etablerades.

Båstad Ladies bygger på det populära Båstad Challenger-konceptet och spelas på Tennisstadions nedre grusbanor 25 juni–1 juli, samtidigt som finalspelet av den nationella juniorturneringen Elite Hotels Next Generation också går av stapeln.
– Vi är jätteglada att kunna göra den här nystarten med starkt stöd från det lokala näringslivet. Tävlingen är en viktig del i vårt arbete att stötta damerna i att ta steget från ITF- till WTA-touren och vår ambition är att Båstad Ladies ska växa i takt med de svenska spelarnas nivå, säger Christer Sjöö, generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet.

Tennispubliken kan också se fram emot sommarens herrturnering Båstad Challenger, som arrangeras av Svenska Tennisförbundet för tredje året i rad. Båstad Challenger spelas veckan före ATP-tävlingen Swedish Open (7-14 juli).

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS