Hoppa till sidans innehåll
Elwin Gauffin, Henrik Bladelius, Johanna Bernhold och Ida Johansson.

Bernhold och Bladelius mästare i masters

04 NOV 2018 21:25
Det är färdigspelat i Svenska Juniortouren Masters. Segrare i årets slutspel: Johanna Bernhold och Henrik Bladelius.
  • Uppdaterad: 04 NOV 2018 21:25

Årets bästa poängplockare i Svenska Juniortouren stod på startlinjen i 14-åringarnas slutspel, som under helgen gick av stapeln i Näsbyparks TK samtidigt som internationella damtävlingen Stockholm Ladies. 

Mastersslutspelet har spelats sedan 1982 och bland de tidigare vinnarna finns bland andra Stefan Edberg, Magnus Norman och Sofia Arvidsson. 

Johanna Bernhold kan summera en mycket fin vecka i Stockholm. Helsingborgs TK-spelaren inledde den med att vinna Sofias Cup tillsammans med lagkamraterna i region Syd, och följde upp med att gå obesegrad genom slutspelets fem matcher – utan setförlust.
– Det har varit jättekul. Jag har spelat bra tennis och fått möta jättebra motstånd och spela jämna matcher. Jättekul att kunna vinna allt, säger Bernhold, som på frågan vad hon har utvecklat i sitt spel under året svarar:
– Jag har blivit lite mer offensiv och lite bättre mentalt. Mitt självförtroende och kroppsspråk har blivit bättre. 

I finalen besegrades Mälarhöjdens IK:s Ida Johansson (6–2, 6–0), som summerade en bra turnering:
– En bra vecka för mig – jag har spelat väldigt bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen i finalen. Johanna spelade väldigt bra, grattis till henne, säger Ida Johansson.

Pojkarnas match om slutsegern blev en repris från sommarens semifinal i utomhus-SM. Den här gången stod Henrik Bladelius, GLTK, som segrare i mötet med hemmaspelaren Elwin Gauffin (6–3, 7–6).
Även i fjol, som ett år ung, kvalificerade sig Henrik Bladelius för masters. Segern i årets upplaga betydde mycket för GLTK-spelaren.
– Det har varit ett mål för mig att vinna masters. Det är den enda tävlingen jag inte vunnit nationellt. Skönt att jag kunde vinna det i dag! säger Bladelius, som blickar tillbaka på 2018 såhär:
– Jag har haft ett tufft år. Jag har varit skadad (knä) sedan förra hösten ändå till i våras. Efter det har jag inte riktigt kommit tillbaka. Men sista veckorna har det varit bättre och jag känner mig äntligen i bra form, säger han.

Näsbyparks TK-spelaren Elwin Gauffin kommenterade sin vecka såhär:
– Jag har spelat bra! I min sista gruppspelsmatch fick jag en sträckning i magen, något jag haft tidigare. Jag försökte så gott jag kunde i finalen och tycker att jag kämpade på bra. 

I matcherna om tredje pris segrade Agnes Mitteregger, Djursholms TK, och Albin Jansson, Näsbyparks TK.

Följande spelare hade också kvalificerat sig för masters: Nadia Mezan, Farsta TK, Lisen Rinman, Smedslättens LTK, Tilde Strömquist, Sundsvalls TK, Rüya Laura Mavi, Mälarhöjdens IK, Tilde Jagare, Gefle TK, Tobias Wallin, Mälarhöjdens IK, Eldin Nokic, Åby TK,  Emilio Zielkowski, Norrköpings TK, Jeiden Saidizand, Upsala TK, Tsegai Gebremeskel, Mälarhöjdens IK.

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS