Hoppa till sidans innehåll

Bröderna Ymer inleder mot Ukraina – se Davis Cup live i Tennisplay.se

01 FEB 2018 13:17
I morgon inleder Sverige årets Davis Cup-säsong i division 1. Bröderna Elias och Mikael Ymer tar hand om fredagens singlar mot Ukraina i Dnipro.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2018 13:40

På torsdagen lottades landskampen, den första omgången i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Först ut är Mikael Ymer (rankad 396). Han möter Sergiy Stakhovsky (113), som förra veckan förlorade en tresetare mot Elias Ymer i challengerturneringen i Rennes.
– Jag känner mig bra och jag gillar banorna här. Stakhovsky är en svår motståndare. Han är favorit, har hemmaplan och spelar kanske med lite press. Vi får se om vi kan dra nytta av något från matchen mot Elias. Men det är en ny match nu, han kommer att vara förberedd och revanschsugen. Jag har en spelplan att utgå ifrån men det blir en tuff match, säger Mikael Ymer.

I fredagens andra match ställs Elias Ymer (135) mot vänsterhänte Artem Smirnov (505).
– Jag måste spela bra i morgon. Han är farlig och kan spela bra, han har en hög högstanivå. ”Mackan” (Markus Eriksson) känner till honom rätt bra och vi ska prata ihop oss i laget i dag. Men det känns rätt bra. Vi har tränat på bra sen vi har kommit hit och anläggningen är fin. Underlaget är faktiskt inte så snabbt som vi hade trott, säger Elias Ymer.

Davis Cup-kapten Johan Hedsberg om valet av singelspelare:
– Det var inget jätteenkelt val. Alla har sett bra ut på träningar, men Elias och Mikael har spelat lite fler matcher än de andra i år och sånt skulle kunna avgöra, säger han och blickar fram emot helgens landskamp:
– Ukraina blir tuffa. De ser bra ut och vi har respekt för dem, det är deras hemmaplan och de har lagt ett underlag som ska passa dem. De kan spela bra tennis, men det kan vi också. Vi kommer att gå in och göra allt i morgon, säger Hedsberg.

I lördagens dubbel har Sverige nominerat Markus Eriksson och Andreas Siljeström medan Ukraina ställer upp med Oleksii Krutykh och Denys Molchanov. Uppställningarna kan ändras fram till en timme före matchstart.

Då ett nytt spelformat testas i Davis Cup (i samtliga divisioner förutom World Group) spelas även de två avslutande singlarna under lördagen. I det nya formatet spelas matcherna i bäst av tre set.

Landskampen direktsänds i vår egen tv-kanal Tennisplay.se.

Så spelas landskampen

Fredag (start 16.00)
Sergiy Stakhovsky–Mikael Ymer
Artem Smirnov–Elias Ymer

Lördag (start 12.00)
Oleksii Krutykh/Denys Molchanov–Markus Eriksson/Andreas Siljeström
Sergiy Stakhovsky–Elias Ymer
Artem Smirnov–Mikael Ymer


Sveriges lag (singel-/dubbelranking)

Elias Ymer (135/335)
Markus Eriksson (307/298)
Mikael Ymer (396/489)
Karl Friberg (898/1618)
Andreas Siljeström (-/153)

Ukrainas lag (singel-/dubbelranking)

Sergiy Stakhovsky (113/171)
Artem Smirnov (505/367)
Denys Molchanov (595/121)
Oleksii Krutykh (-/-)
Sergei Bubka (-/-)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS