Hoppa till sidans innehåll

Cabaj Awad blickar framåt efter finalförlusten

04 NOV 2018 14:14
19:e upplagan av Stockholm Ladies summeras med två svenska finalister. Jacqueline Cabaj Awad lyckades inte knipa sin andra titel på hemmaplan i söndagens singelfinal.
  • Skapad: 04 NOV 2018 14:14

I stället var det den ryskfödda finländskan Anastasia Kulikova, 18, som knep sin andra titel på två veckor i Stockholm. Det blev en jämn final mellan startfältets två toppseedade spelare. Hårdslående Kulikova avslutade matchen starkt, vann sex av de sju avslutande gamen i skiljeset och stod som segrare efter setsiffrorna 5–7, 6–2, 6–4.
– Jag hoppades på lite mer misstag av henne i dag, samtidigt som jag försökte få in så mycket bollar jag kunde och vara den som går in först. Men stundtals small det från alla håll och kanter med bra längd och då kan jag inte göra så mycket. Det känns surt att inte få vinna på hemmaplan, det var en såpass jämn och lång match men hon spelade bra i dag, säger Cabaj Awad efter prisutdelningen.

Inte finalresultatet hon hade hoppats på – men den 22-åriga Sverigefyran gläds åt de senaste veckornas positiva formbesked. Hon har vunnit tio av sina tolv senaste matcher och tog i början av oktober sin åttonde singeltitel.
– Jag har varit i bra form den senaste tiden och vunnit många matcher. Det har ändå varit en bra vecka för mig. Inga sura miner – bara i dag! sammanfattar svenskan och berättar vad hon har utvecklat i sitt spel:
– Jag har förbättrat serven rätt mycket, det var kul att hon nämnde det i sitt tal. Jag har också jobbat mycket på returerna. Jag har också jobbat på att ligga lägre och få över fler bollar, det tycker jag att jag lyckades bra med den här veckan på det snabba underlaget.
– Jag behöver bli lite stabilare och få över lite fler bollar. Jag rör mig bättre men vill förbättra mitt rörelsemönster ännu mer.

Cabaj Awads säsong fortsätter närmast med spel i Tunisien den här veckan. Ytterligare en resa till Turkiet är planerad senare i år.

I dubbelklassen nådde Anette Munozova final. Tyvärr fick Näsbyparks TK-spelaren inte chansen att spela om titeln inför hemmapubliken då medspelaren Shaline-Doreen Pipa blev skadad och tvingades lämna återbud till finalen. Dubbelmästare blev Anna Makhorkina/Oona Orpana.

Under söndagen spelades också finalerna i 14-åringarnas masters.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS