Hoppa till sidans innehåll

Celik äntligen tillbaka: ”Visste inte om jag skulle kunna spela igen”

15 JUN 2018 11:18
Efter 18 månaders frånvaro och tre operationer är det äntligen dags. Susanne Celik gör comeback i Swedish Ladies i Ystad nästa vecka.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2018 11:21

2016 lekte tennislivet för Susanne Celik. Hon vann fyra ITF-titlar i singel, kvalificerade sig till sitt första Grand Slam-kval och var på väg att ta sig in bland de 150 på världsrankingen.

Men strax före US Open började handledsproblemen, och vägen tillbaka blev lång och osäker.
– Det har varit väldigt upp och ner och har krävts mycket tålamod. Jag var aldrig förberedd på tre operationer och det var ingen som visste om jag ens skulle kunna spela igen. Jag är tacksam att jag hittade rätt läkare till slut och är stolt över mig själv att jag lyckades hålla huvudet högt, säger hon och fortsätter:
– Jag vill verkligen säga stort tack till min tränare Jacob (Adaktusson) som hjälpt mig tillbaka. Vi har nött, nött, nött och han har pushat och motiverat mig sen vi började jobba ihop. Förbundet, Maria (Strandlund Tomsvik, landslagsansvarig) och Mattias (Arvidsson, Fed Cup-kapten), har också varit guld värda, säger hon.

Den 23-åriga SALK-spelaren har varit igång med träningen sedan årsskiftet och nu, efter ett och ett halvt års frånvaro, är hon redo för comeback i 25 000-dollarstävlingen Swedish Ladies där hon tilldelats ett wildcard. 2016 vann hon turneringen utan setförlust.
– Jag är lite pirrig. Men jag tror det är bra att vara nervös. Jag har gått runt och väntat på att köra igång så länge nu och det ska bli väldigt, väldigt kul att göra comeback i Ystad, säger hon. 
– Ystad betyder mycket för mig, det är där jag spelat min bästa tennis när jag vann 2016. Alltid trevliga arrangörer som gör tävlingen väldigt bra.

Tillsammans med tränaren Jacob Adaktusson har hon bara satt ett mål med comebacken:
– Att ta varje dag som den kommer. Jag ska bara hålla mig så skadefri som jag kan så att jag kan ge mig själv en chans att spela tävlingar igen.

Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson, som just nu är på plats i Ystad för läger med åtta damer inför Swedish Ladies och Båstad Ladies, gläds åt Celiks återkomst:
– Oj, vad man har längtat efter den här comebacken. Nu hoppas vi alla bara att hon ska få vara frisk. Vi vet vilken nivå hon höll innan hon blev skadad. I kroppen finns en väldigt hög potential och med den viljan som hon har tror jag på henne.

Kvalet till Swedish Ladies inleds på lördag. Lottningar och resultat publiceras här (länk). Veckan därpå är det dags för premiärupplagan av Båstad Ladies.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS