Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Davis Cup: 1–1 efter första speldagen

14 SEP 2018 12:35
Sverige fick en fin start på World Group playoff-mötet mot Schweiz i Biel. Markus Eriksson gav gästerna ledningen efter en mäktig vändning i fredagens första match.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2018 11:07

Men det var Marc-Andrea Hüsler som inledde bäst. Den 386-rankade schweizaren kopplade ett rejält grepp om matchen och såg ut att gå mot seger vid ledning 6–3, 6–4, 4–1 samt breakboll till 5–1. Då stod Markus Eriksson för en urstark upphämtning när han för andra gången i karriären vände 0–2-underläge till seger.

Segersiffrorna, efter närmare fyra timmars spel och stor dramatik, skrevs till 3–6, 4–6, 6–4, 7–6(10), 6–4.
– Riktigt skönt att vända och vinna – jag var riktigt illa ute. Men i Davis Cup kan allt hända och till slut kämpade jag till mig segern. Det var tufft… Mitt eget spel kändes inte alls bra samtidigt som han spelade väldigt bra. Han har en svår vänsterserve och gick för alla slag, säger Eriksson.
– Otroligt viktigt att vinna den här matchen i och med att Laaksonen är favorit i sina matcher. Hade vi inte vunnit denna hade vi haft det tufft, men vi kämpar på varje match och får se hur det går, säger Eriksson.

Ett tungt ansvar vilar på 120-rankade Henri Laaksonen i helgens landskamp, och schweizaren levde upp till favoritskapet i fredagens match mot DC-debutanten Jonathan Mridha. Storfavoriten pressades dock i första set, som han efter räddad setboll kunde vinna i tiebreak. Laaksonen höll undan och ordnade 1–1 genom segersifforna 7–6(5), 6–2, 6–3.
– Jag hade första set och fick inte med mig det, och jag hade många chanser i andra också. Det känns lite tungt. Men det var en bra värdemätare för mig, även om det blev tre raka set och stora siffror i andra och tredje känner jag att jag inte är så långt ifrån, säger en besviken Mridha efteråt.

Debutanten: "Gåshud"

Även om Davis Cup-debuten inte slutade som han hade önskat njöt Mridha av stunden.
– Jag har alltid tänkt att det inte kommer att kännas så konstigt... Men man får gåshud där ute. Både när man låg under och när man gjorde bra poäng så hade man alla svenskar i publiken och hela bänken med sig.

Kapten Johan Hedsberg om den första dagen:
– ”Mackan” gör en krigarinsats i dag. Det stämmer inte för honom som han vill, men det viktiga är att man lyckas vinna det till slut.  0–2 i baken och tar det ändå – han gör det fantastiskt bra.
– Jonathan gör sin debut mot en kille som ligger 120 i världen, som spelar på sin hemmaplan. Vi kan inte göra annat än att ge honom godkänt. Självklart vill vi ha setbollen i första set och då vet man aldrig hur det hade gått. All heder åt Jonathan, han gjorde det bra.
– Nu har vi 1–1 och det är inget dåligt utgångsläge inför morgondagen, avslutar Hedsberg.

 

Schweiz–Sverige 1–1

Marc-Andrea Hüsler–Markus Eriksson 6-3, 6-4, 4-6, 6-7(10), 4-6
Henri Laaksonen–Jonathan Mridha 7–6(5), 6–2, 6–3

Lördag 13.00
Antoine Bellier/Luca Margaroli–Markus Eriksson/Robert Lindstedt

Söndag 13.00
Henri Laaksonen–Markus Eriksson
Marc-Andrea Hüsler–Jonathan Mridha

Samtliga matcher sänds live i Tennisplay.se (gratis, endast enkel registrering krävs).

 

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS