Hoppa till sidans innehåll

Davis Cup tillbaka i Båstad

2017-05-15 12:16
Det är bäddat för en ny Davis Cup-fest i Båstad. I september kommer Sveriges tennisherrar tillbaka till tennismetropolen för att jaga avancemang i Davis Cup.
  • Uppdaterad: 2017-05-15 13:38

I höstas var sportvärldens största årligen återkommande lagtävling tillbaka i Båstad – för första gången på 16 år. Den svenska tennispubliken behöver inte vänta lika länge på nästa chans.

Tennisstadion blir nämligen spelplats för Sveriges direkt avgörande uppflyttningsmatch mot Litauen den 15–17 september.

Den första Davis Cup-matchen i Båstad spelades 1950 och orten har en lång och stolt tennistradition av att stå värd för såväl landskamper som stora tennisevenemang. Fjolårets DC-match i tennis-meckat lockade stor publik i sensommarvärmen.
– Roligt att vi lyckades få ihop Båstadkonceptet igen. Vi upprepar tennisfesten från hösten förra året, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig, Svenska Tennisförbundet.
– Det blir såklart fantastiskt kul att få en hemmamatch i Båstad, som är klassisk tennis- och Davis Cup-mark. Vi hoppas på att mycket publik kommer och stöttar oss, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.

I fjol tvingades Sverige till nedflyttning efter fyra säsonger i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Efter årets segrar mot Tunisien och Turkiet har tennisherrarna chans att göra snabbast möjliga återtåg.
Sista hindret: Litauen. Vinnaren i september avancerar till grupp 1 medan förloraren fortsatt spelar i grupp 2 nästa år.
– Det skulle vara riktigt roligt att få vinna på hemmaplan. Nu har vi en hel sommar framför oss, spelarna får koncentrera sig på sitt och när det närmar sig kommer vi se till att förbereda oss på allra bästa sätt, säger Johan Hedsberg.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS