Hoppa till sidans innehåll

Davis Cup till Stockholm – Sverige möter Portugal i Kungl. Tennishallen

09 FEB 2018 13:00
Det är bäddat för en ny tennisfest på hemmaplan. För första gången på åtta år är Davis Cup tillbaka i Kungl. Tennishallen när Sverige möter Portugal den 6-7 april.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2018 15:35

KLTK har en lång och stolt tradition av att stå värd för såväl landskamper som stora tennisevenemang. Årligen arrangeras ATP-tävlingen Intrum Stockholm Open i Kungl. Tennishallen, vars centrecourt var spelplatsen när Sverige vann sin första Davis Cup-titel 1975.

Om två månader hoppas de svenska tennisherrarna kunna skriva ny Davis Cup-historia på klassisk mark. Efter 3–2-segern mot Ukraina förra helgen står Portugal för motståndet i andra omgången i division 1. Segraren i april får chans att kvala upp till elitdivisionen, World Group.
– Väldigt roligt med en hemmamatch i Kungl. Tennishallen, det är en anläggning som våra spelare trivs väldigt bra i. Att möta Portugal blir en oerhört tuff och spännande utmaning. Vi ska försöka förbereda oss på bästa sätt, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.
– Detta blir den 15:e Davis Cup-drabbningen på KLTK sedan första gången 1960 då vi slog Sydafrika med 5-0. Det ska verkligen bli roligt att välkomna denna spännande match, säger Mats Låftman, KLTK.

Biljetterna släpps den 16 februari på Tickster.com. Preliminära starttider är fredag 17.00 och lördag 13.00.

Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK