Hoppa till sidans innehåll

Dubbla WTA-framgångar för Larsson

23 FEB 2018 11:10
Johanna Larsson är mitt uppe i årets bästa WTA-vecka. Sverigeettan är efter fyra matchvinster i Budapest klar för kvartsfinal i singel och semifinal i dubbel.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 11:46

Två raka tvåsetsvinster i singelturneringen – mot Magdalena Frech (6–1, 7–6) och Aleksandra Krunic (6–3, 6–1) – innebär att svenskan är framme i årets första kvartsfinal på WTA-touren. 47-rankade Krunic är den högst rankade spelaren som Larsson har besegrat i år.
I matchen om semifinalplatsen väntar toppseedade slovakiskan Dominika Cibulkova, rankad 30 i världen. Spelarna har mötts fyra gånger i karriären, samtliga matcher har gått till tre set med Cibulkova som segrare. Kvartsfinalen spelas under fredagseftermiddagen.

Turneringen har också inneburit säsongsbästa i dubbel. Veckan inleddes med ett svenskmöte där toppseedade Larsson och Kirsten Flipkens besegrade Cornelia Lister och Yana Sizikova i matchtiebreak. Därefter följde den svensk-belgiska duon upp med en ny seger i avgörande tiebreak, mot Ysaline Bonaventure och Reka-Luca Jani (6–7, 6–4, 10–5).
I lördagens semifinal ställs det toppseedade paret mot rumänskorna Irina Bara och Mihaela Buzarnescu.  

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK