Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad seger för Ymer – Larsson utslagen

29 MAJ 2018 19:39
Sjätte gången gillt. På tisdagen tog Elias Ymer sin första seger i en Grand Slam-huvudtävling. "Jag hoppas att jag inte är klar än", säger 22-åringen.
  • Uppdaterad: 29 MAJ 2018 19:44

Det står klart efter tisdagens 3–0-vinst mot israelen Dudi Sela i Franska Öppna. En efterlängtad seger. I samtliga fem tidigare Grand Slam-starter har svensken fått se sig besegrad i första omgången.
– Jag bara fortsatte kämpa. Det var riktigt tungt efter de där förlusterna 2015 och så förlorade jag första i Australien i år också.
– Det känns väldigt bra, säger Ymer till Eurosport efteråt. 

Sverigeettan var dock illa ute i första set, underläge 2–5, men jagade ikapp och tog hem setet i tiebreak. Därefter släppte han bara fyra game. Med segersiffrorna 7–6, 6–3, 6–1 blev Elias Ymer första svensk på herrsidan att ta sig vidare från öppningsrundan i en Grand Slam sedan 2011.
– Första set var riktigt tufft och jag höll på att förlora det. Jag kämpade in i det sista och i dag lyckades jag vända på det, säger Ymer.

Segern var hans fjärde raka i Paris. Ymer kvalificerade sig för huvudtävlingen genom att vinna tre matcher i kvalet.
– Det kanske var positivt att jag fick tre dagar vila efteråt. Då lugnar allt ner sig. Man får så många ”grattis”, men jag hoppas att jag inte är klar än.

Nu väntar 18-rankade Fabio Fognini i andra omgången.
– Vi hade en väldigt tuff match i Stockholm Open, jag hade en matchboll. Det blir tufft, säger Ymer.


Larsson utslagen 

Tidigare under tisdagen fick 59-rankade Johanna Larsson se sig besegrad i första singelomgången. Efter förra veckans succé i Nürnberg, då hon tog sin andra WTA-titel, kom inte Sverigeettan upp i samma nivå mot Bethanie Mattek-Sands.

Den offensiva amerikanskan, som är på väg tillbaka efter ett skadeuppehåll, gjorde en bra match och vann med 6–4, 6–3.

Larsson har inte spelat färdigt i Paris. Svenskan är niondeseedad i dubbel tillsammans med Kiki Bertens, Nederländerna. Paret ställs mot ryskduon Kudermetova/Kudyavtseva i första omgången.

I herrturneringen bildar Robert Lindstedt dubbelpar med Marcin Matkowski, Polen. Paret ställs mot sjätteseedade fransmännen Herbert/Mahut. 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK