Hoppa till sidans innehåll

Eldsjälen Bo Hemborg lägger pennan på hyllan

2016-12-20 16:00
I drygt 17 år har Bo Hemborg hållit oss uppdaterade om tennis i allmänhet och veterantennis i synnerhet. Vid årsskiftet lägger STV-redaktören pennan på hyllan – för att spela mer tennis själv.
  • Uppdaterad: 2016-12-20 16:18

– Jag har haft en fantastisk tid. När jag var 65 år och gick i pension för en massa år sedan sa jag ”nu ska jag bli proffs i veterantennis” och började spela på allvar. Och det gick jättebra. Några år senare, vid millenniumskiftet, blev jag invald i styrelsen i Sveriges Tennisveteraner och vi upptäckte att det inte fanns någon som skötte internetdelen. Jag började skriva av en speciell anledning – vi har så många duktiga veteraner som inte uppmärksammas i massmedia. Jag började skriva VIP-hälsningar till alla medlemmar i Sveriges Tennisveteraner (STV) som kanske inte besöker vår hemsida. Det har varit många år med gott utbyte för mig och jag har fått väldigt trevlig respons. Men jag är nu i den åldern då det är dags att sluta. Jag är 85 år och vill sluta innan jag tappar alltför mycket av min skrivförmåga.

Vad har varit det bästa med uppdraget?
Det har varit en mycket trevlig sysselsättning som har gett mig anledning att hålla koll på vad som händer inom tennisen på högsta ATP-/WTA- nivå och inom veterantennisen (internationellt, nationellt, regionalt och lokalt).  Det har blivit ett intresse att hålla koll på vad som händer i bygderna och jag har haft möjlighet att vara uppdaterad inom alla områden. Jag är en idrottsnörd, när Federer exempelvis vinner är jag jättelycklig och när han skadar sig är jag inte så glad. Jag väntar nu på att han ska börja spela igen.

Vilket är ditt bästa tennisminne från dessa år?
– Det var 2011 när jag var världstrea och bäst i Europa i 80-årsklassen. Det är jag stolt över. Jag har fått ett diplom från ITF som hänger hemma på väggen och påminner mig om det.

Vad ska du göra nu?
– Nu ska jag koncentrera mig på min egen tennis och börja spela mer allvarligt. Jag kommer självklart fortsätta att hålla mig uppdaterad. Det sitter i ryggmärgen, jag har alltid velat veta vad som händer och det kommer aldrig att förändras.

Till sist: Vad ser du mest fram emot 2017?
– Vi har varit några gubbar i 85-årsklassen från Australien och några andra länder som försökt påverka ITF att ta beslut om att det ska finnas en lagklass i VM även för 85-åringar. Vi har jobbat för det och just i dag har jag fått besked att vi får en 85-årsklass på VM i oktober.

I sin senaste VIP-hälsning meddelar Bo Hemborg att Håkan Svensson tar över redaktörskapet hos Sveriges Tennisveteraner. Hemborg hälsar att han under nästa år kommer att fortsätta dyka upp som reporter i samband med deltagande i tävlingar i Sverige och utomlands.

Vi önskar Bo lycka till i framtiden. Missa inte senaste nytt från veterantennisen på www.sverigestennisveteraner.se.


Bo Hemborg in action 2011, året då han var världstrea i 80-årsklassen.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS