Hoppa till sidans innehåll

Elite Hotels Next Generation – satsningen på nästa tennisgeneration tar ny skepnad

22 FEB 2018 15:02
Tillsammans med Elite Hotels skapar vi bättre förutsättningar för landets tennisjuniorer. I år innehåller satsningen Elite Hotels Next Generation flera nyheter.
  • Skapad: 22 FEB 2018 15:02

Sedan årsskiftet är Elite Hotels ny huvudsponsor för Svenska Tennisförbundet. Samarbetet är riktat mot förbundets barn- och ungdomsverksamhet och inleddes i början av året med ett ”pre camp” för juniorlandslagen inför Winter Cups och uppstarten för tennisförbundets nya tränarteam.

En del i samarbetet är också Elite Hotels Next Generation, som riktar sig till flickor och pojkar i åldrarna 10-15 år.

Satsningen vilar på två ben: tävling och läger. Tävlingen (tidigare Kalle Anka Cup och SEB Next Generation Cup) har arrangerats sedan 1970 och har en stark tradition. Årligen spelas ett stort antal deltävlingar i klubbar och regioner där 96 spelare kvalificerar sig för den stora Sverigefinalen i Båstad i juni. Genom ett hundratal träningsläger runt om i landet stöttas fler än tusen tennistalanger årligen med ett komplement till deras vardagliga träning.

Nytt matchformat och finaler på Tennisstadion

Förutom ett nytt namn – Elite Hotels Next Generation – tar konceptet i år ny form med en uppdaterad logotyp. På banan presenteras också flera nyheter. I Sverigefinalen införs ett nytt spelformat, inspirerat av ATP:s Next Generation-slutspel, där matcherna spelas i bäst av fem korta set (först till fyra game).  

Samtidigt som Sverigefinalen går av stapeln i Båstad spelas också ITF-tävlingen Båstad Ladies. Damturneringen gör ett uppehåll under fredagseftermiddagen den 29 juni då finalerna i Elite Hotels Next Generation spelas på Tennisstadions nedre banor. Finaldagen kryddas också med ett stort SO TOUR-event (tävlingsturnén som består av 500 tävlingar runt om i landet) som arrangeras av Tennis Syd och Svenska Tennisförbundet.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK