Hoppa till sidans innehåll

Elitserien: De segrade i premiären

07 NOV 2018 21:28
Premiären av årets elitserie slutade med segrar för Fair Play TK, Helsingborgs TK, KLTK och Tabergsdalens TK.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2018 21:28

Omgångens jämnaste match utspelade sig i Helsingborg där gästande SALK med Susanne Celik och brittiskan Tiffany William i spetsen fick se sig besegrade efter en rysare. Ett ungt hemmalag vann efter att fyra av sex matcher gått till avgörande matchtiebreak – varav HTK vann tre vilket bäddade för 4–2-segern.
I segerlaget ingick Agnes Gustafsson, 17, Maja Radenkovic, 16, Elin Vilén, 19 och Melis Yasar, 18. Den sistnämnda stod för en imponerande segerinsats på andrasingeln mot formstarka William, som för ett par veckor sedan var i final i Djursholm Ladies.
– En helt galen match. Det var kamp där ute. De här unga tjejerna lyfter sig och tar chansen på ett bra sätt. För mig är det svårt att lyfta en speciell person i dag – hela laget gör en otrolig insats, säger lagledaren Mattias Arvidsson.
– Vi har många landslagsaktuella spelare i olika åldrar och vi tror att de här tuffa matcherna kommer att hjälpa dem i deras utveckling. Vi vill att de ska växa som spelare. Om vi trodde på dem inför den här matchen så tror vi inte mindre på dem efter i dag. Det är riktigt, riktigt roligt, säger Arvidsson.

I Malmö inleddes serien med en repris på fjolårets SM-final: Fair Play TK mot Upsala TK. En på förhand oviss drabbning mellan två starka lag slutade med seger för Fair Play som är på jakt efter femte raka guldet på damsidan. Hemmalaget saknade ankaret Cornelia Lister (ryggskada), men kunde ändå vinna med 5–1 efter att ha kopplat greppet med 2–0 efter dubblarna.
– Skönt med seger i premiären och nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt på träningarna och fokusera på nästa match. Jag är mycket stolt över hela laget för deras fina insats idag, säger lagledaren Mervana Jugic-Salkic. 

Förluster för nykomlingarna

Årets nykomlingar fick en tuff start på säsongen. Enskede LTK är sårbara med sin tunna trupp, vilket man fick känna på i onsdagens Stockholmsderby då lagets etta Paulina Milosavljevic inte kunde fullfölja matchen på grund av sjukdom. KLTK stod för en stabil laginsats och tog en komfortabel 6–0-seger.
För Lisa Zaar, KLTK, var det en speciell match mot sin moderklubb.
– Det är en speciell känsla – jag har hjärta för båda såklart men det är alltid kul att vinna. Jag tror vi har bra chanser i år. Det är jättehård konkurrens, men allt kan hända – speciellt när det är matchtiebreak. Vi ångar på, det hade inte kunnat börja bättre! säger Zaar.

Elfsborg Tennis är en av fyra klubbar (Fair Play TK, Upsala TK, SALK) som i år har ett lag i både damernas och herrarnas elitdivision. Damlaget är nykomlingar i årets serie där man i premiären stötte på för starkt motstånd. Tabergsdalens TK vann med 6–0 efter idel segrar i raka set.
– Tjejerna håller ihop de inledande dubblarna och i singelspelet spelar de stabilt. Vi tar med oss en skön vinst hem i bagaget, summerar Tabergsdalens TK-coachen Pontus Larsson.
– Tufft, som vi hade väntat oss. Tjejerna gör en bra insats även om det blir stora förlustsiffror i dag. Vi är en erfarenhet rikare och tar med oss det till kommande matcher. Vår ambition är att hålla oss kvar, men vi vet att det kan bli tufft, säger Elfsborgsledaren Erik Johansson.

Nästa omgång spelas på söndag. Herrarnas elitserie inleds på lördag.

 

Elitserien, damer: Omgång 1 av 7
Helsingborgs TK–SALK 4–2
Elfsborg Tennis–Tabergsdalens TK 0–6
KLTK–Enskede LTK 6–0
Fair Play TK–Upsala TK 5–1

Så spelas nästa omgång (11/11)
Upsala TK–Enskede LTK
SALK–Elfsborg Tennis
Helsingborgs TK–Tabergsdalens TK
Fair Play TK–KLTK

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS