Hoppa till sidans innehåll

”Elitserien har en stor plats i vårt hjärta”

19 NOV 2016 08:00
I elitserietider stiger temperaturen i Fair Play-stadion. Inför helgens två hemmamatcher berättar klubbchefen Janne Immonen om Fair Play TK:s arbete under årets höjdpunkt.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2016 08:57

När seriespelet håller på som bäst ute i landet arbetar tennisklubbarna för att leverera både på och utanför banan.

En förening som satsar hårt på både lagbygge, arrangemang och marknadsföring är Fair Play TK, regerande svensk mästare på både dam- och herrsidan.
Inför säsongspremiären ger Malmöklubben ut den välfyllda tidningen Fair Play Magazine, bjuder in till pressträffar med båda lagen och håller under seriens gång en tät kontakt med journalister.
I år satsar klubben på att bli bättre på att kommunicera i sociala medier. På söndag tar Fair Play TK:s herrar emot KLTK och kommer att livesända matcherna från två banor på sin Facebooksida.
– Vi försöker vara ledande i allt vi gör och vill gärna vara en förebild för andra. Elitserien har en stor plats i vårt hjärta. Den ger så många positiva värden och är ett gratissätt att få marknadsföring. I vilken annan sport som helst i Sverige är detta det viktigaste för klubbarna, säger klubbchefen Janne Immonen.

Fair Play TK har fått betalt för ansträngningarna – bland annat genom att i år utses till Årets förening i Malmö.
– Vi är oerhört stolta över utmärkelsen, den hade vi aldrig fått om vi inte hade haft de otroliga idrottsliga framgångarna, säger klubbchefen Janne Immonen, som menar att elitserien har positiv betydelse för klubbens breddverksamhet och framtida elit.
– Vi har aldrig haft fler duktiga barn och ungdomar från våra egna led. De sista åren har vi haft framgångar i lagsammanhang bland 15- och 18-åringarna där 90 procent av spelarna är våra egna produkter. Vi har varit i elitserien sedan 2007, de som är 18 år nu var alltså runt 10 då. Jag tror att framgångarna har hjälpt våra yngre spelare som har fått något att sträva mot. Elitserien blir en snackis i hela klubben. Barnen får möjlighet att vara bollkallar, medlemmarna kommer och tittar på matcherna – det är positivt att få vara en del av detta på ett eller annat sätt och att tillhöra en framgångsrik klubb.

En vanlig elitserieomgång lockar mellan 100 och 200 åskådare och hundratals fler har besökt hallen när klubben spelat SM-final. På matchdagarna i Fair Play-stadion hörs musik, intervjuer och matchrapporter i högtalarna och i pauser arrangeras uppvisningstennis, tävlingar och andra aktiviteter. Immonen berättar att planering, utvärdering och våga testa nytt är klubbens nycklar för att skapa ett omtyckt evenemang.  
– Förra året märkte vi att när vi började variera sidoaktiviteterna med lite tävlingar och annat så skapade det mer publikintresse. Det gäller att prova nya saker, antingen så funkar det eller inte, säger han.
– Det bästa med att arrangera elitserien är pulsen och glädjen som det skapar i anläggningen, på läktarna och på minitennisbanorna. Det blir en ”happening”-miljö. Det är ovanligt att kunna sitta bara någon meter från banan och exempelvis se Elias Ymer möta Frederik Nielsen som i förra årets final. Det är en härlig känsla, säger Immonen.

I helgen spelas fjärde omgången i damernas elitserie och herrarnas tredjeomgång.

Helgens matcher, damer (19/11)

GLTK–Helsingborgs TK
Fair Play TK–Lidköpings TK
Upsala TK–Tabergsdalens TK
SALK–Näsbyparks TK

Helgens matcher, herrar

19/11:
Solna TK–Trollbäckens TK
20/11:
Fair Play TK–KLTK
ATL–SALK
Upsala TK–GLTK

Damernas division 1 norra (i Västerås och Djursholm) och södra (Jönköping och Växjö) spelas också i helgen.

► Tabeller, program och resultat

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS