Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sven Andræ Pablo Figueroa, Fair Play TK.

Elitserien: Spännande slutspurt i toppen och botten

27 NOV 2016 18:35
Det är fördel Fair Play TK och Upsala TK i jakten på finalplatserna i herrarnas elitserie. I bottenstriden tog SALK en viktig seger i omgång fem av sju.
  • Skapad: 27 NOV 2016 18:35

Tidigare världsnian Joachim Johansson satte extra krydda på söndagens klassiska Stockholmsderby i Salkhallen. Ett lyckat drag av SALK. I sin första elitseriematch i år bidrog ”Pim-Pim” till segern mot KLTK med två matchvinster – i singel mot Jonathan Mridha och i dubbel mot Simonsson/Hammar tillsammans med Lucas Renard.
4–2-segern innebär två viktiga poäng för SALK, som byter plats med KLTK i bottenstriden. Kungliga står just nu på nedflyttningsplats tillsammans med ATL.

I toppen av tabellen hittar vi Fair Play TK (9 poäng), som vann Skånederbyt mot jumbon ATL med 5–1. Det var mästarnas fjärde seger i årets serie.
En poäng bakom serieledarna jagar Upsala TK, som stärkte sina aktier i slutspurten genom 5–1 borta mot Solna TK. Tre av matcherna gick till avgörande matchtiebreak – UTK vann samtliga.  
Seriens två topplag möts i nästa omgång.

Femte elitserieomgången innebar fjärde raka krysset för GLTK. Göteborgslaget inledde med förluster i båda dubblarna mot Trollbäckens TK, men jagade ikapp och säkrade säsongens sjätte poäng (3–3). Det räcker till en tredjeplats i tabellen på samma poäng som Solna. Det skiljer två poäng upp till UTK på andraplatsen.
 
Med två omgångar kvar i herrarnas elitserie återstår fyra poäng att spela om.

 
Elitserien, herrar: Omgång 5 av 7

Fair Play TK–ATL 5–1
SALK–KLTK 4–2
GLTK–Trollbäckens TK 3–3
Solna TK–Upsala TK 1–5

Så spelas nästa omgång (29/11)

ATL–Solna TK
Fair Play TK–Upsala TK
SALK–GLTK
Trollbäckens TK–KLTK


Tabell, resultat och spelprogram

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK