Hoppa till sidans innehåll
Patrik Brydolf och Milos Sekulic, SALK.

Elitseriepremiär: Kryss i Stockholmsderbyt

11 NOV 2017 18:59
3–3 i ett hett Stockholmsderby gav ett smakprov på vad som ser ut att bli en jämn kamp om finalplatserna i herrarnas elitserie. ”Serien är hetare i år”, säger Milos Sekulic.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2017 20:45

För andra året i rad drabbade SALK och Solna TK samman i första omgången av tennisens elitserie. I fjol segrade Solna på hemmaplan, den här gången hade SALK hemmafördel.

SALK kom till start med Patrik Brydolf, Lucas Renard, Marcus Månsson och Milos Sekulic medan gästerna matchade nyförvärven Jonathan Mridha, Jonas Luetjen och Frank Wintermantel samt Filip Prpic.
Hälften av mötena i Salkhallen gick till avgörande matchtiebreak och lagen delade på poängen (3–3) efter 1–1 i dubblarna och 2–2 i singlarna.
– Vi visste att det skulle bli jämnt och såhär kommer det att vara med flera lag. Många lag är väldigt bra i år och det känns som att serien är hetare än tidigare, säger SALK:s Milos Sekulic.

Är ni nöjda med kryss?
– Både ja och nej. Det kunde varit 4–2 till oss men även 2–4. Man får väl vara nöjd med att det inte blev 2–4.

Stor publik lockades till Stockholmsderbyt, som bjöd på både bra spel och heta känslor på banan.
– Det var det, främst i dubbeln. Man måste ha den tändningen när man spelar dubbel. Det är små marginaler och då måste man verkligen vara på tårna, säger Sekulic.
– Jag tycker att serien är viktig. Det är otroligt roligt att få träna tillsammans och spela i lag, för omväxlingens skull. Det är kul och viktigt för gemenskapen, säger han.

Sekulic axlar i år en delvis ny roll i SALK-tröjan, som både spelare och lagledare.
– Jag har varit lite av en lagkapten tidigare, men inte lagledare eller coach. Jag fick förfrågan i somras och tyckte att det kändes naturligt att ta steget. Jag får ju hjälp på hemmamatcherna av klubbens coacher men på bortamatcherna blir det bara jag och Johan (Porsborn). Det känns utmanande och kul.

SALK har siktet inställt på en finalplats i årets serie. I nästa match väntar regerande mästaren Fair Play TK. Lagen möttes i SM-final för två år sedan.
– Det är en tuff match som väntar på torsdag, vi ska ner och göra vårt bästa. Vi tar en match i taget.

Segrar för Fair Play TK, GLTK, och Upsala TK

De tre nykomlingarna i årets serie, Tabergsdalens TK, Lidköpings TK och Elfsborg Tennis, fick alla se sig besegrade i första omgången.

Tabergsdalens TK fick tuffast möjliga motstånd i hemmahallen: regerande mästaren och guldfavoriten Fair Play TK. Malmölaget var numret för stort och vann med 6–0 genom Dragos Madaras, Isak Arvidsson, Filip Bergevi och Pablo Figueroa.

2004 års guldvinnare Lidköpings TK är tillbaka i högsta divisionen och inledde mot fjolårstvåan GLTK. Ställningen var 1–1 efter dubblarna. Därefter vann Göteborgslaget, som i år har siktet inställt på en ny final, tre av fyra singlar och fastställde segersifforna till 4–2.

Kanske hade slutresultatet i Borås sett annorlunda ut om hemmalaget vunnit matchtiebreaket i förstadubbeln? Nu var det i stället Upsala TK som kopplade greppet med 2–0 mot Elfsborg Tennis, som i fjol gick obesegrade genom division 1. I singlarna delade lagen på segrarna och Upsala TK vann med 4–2.  

 

Elitserien, herrar: Omgång 1 av 7

SALK–Solna TK 3–3
Tabergsdalens TK–Fair Play TK 0–6
Lidköpings TK–GLTK 2–4
Elfsborg Tennis–Upsala TK 2–4

Så spelas nästa omgång (16/11)

Solna TK–GLTK
Tabergsdalens TK–Upsala TK
Fair Play TK–SALK
Lidköpings TK–Elfsborg Tennis

► Tabell, program och resultat

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS