Hoppa till sidans innehåll
Foto: Senad Honic

Elitseriepremiär! ”Vi går för guldet”

06 NOV 2018 17:12
Åtta klubbar står på startlinjen i damernas elitserie som inleds på onsdagen.
  • Skapad: 06 NOV 2018 17:12

Åtta raka finaler och fyra raka guld – de senaste årens dominant Fair Play TK måste förstås hållas som en av förhandsfavoriterna även i årets serie. Men på pappret ser mästarna ut att få tuff konkurrens av Elfsborg Tennis, Enskede LTK, Helsingborgs TK, KLTK, SALK, Tabergsdalens TK och Upsala TK.

För ett par veckor sedan meddelade klubbarna sina trupper. I sex av åtta uppställningar finns Fed Cup-meriterade spelare (både svenska och utländska) representerade.
– Jag tycker att alla lag är bra i årets serie, jag kan inte bara nämna en svår konkurrent utan alla har bra potential och det finns duktiga spelare i alla klubbar. Vi måste vara förberedda för varje match, säger Mervana Jugic-Salkic, lagledare i Fair Play TK som siktar på en ny guldsäsong.
– Vi går såklart för guldet. Vi försöker bygga en bra laganda och jobbar vidare från det. Vi tar en match i taget och hoppas bli bättre och starkare varje dag. Alla tjejer i laget är redo, säger Jugic-Salkic.

Två namn som sticker ut är naturligtvis svensk damtennis två stjärnor Johanna Larsson (Helsingborgs TK) och Rebecca Peterson (SALK).
76-rankade Johanna Larsson saknas i onsdagens premiär då hennes Helsingborgs TK möter just SALK på hemmaplan, men HTK räknar med sitt ankare i flera matcher.
– Johanna förtjänar lite semester nu i början efter en lång säsong. Senare under serien kommer hon definitivt att ansluta till laget, säger lagledaren Mattias Arvidsson.

55-rankade Peterson, som har SALK som ny klubbadress, har sitt stora genombrottsår på WTA-touren bakom sig men är ett osäkert kort inför årets serie. Får vi se henne elitseriedebutera i år?
– Det kan jag inte svara på. Jag har haft lite problem med foten i slutet av säsongen och har precis börjat träna. Man vet aldrig, meddelade Peterson dagen före premiären.

Aktuella svenska damlandslagsspelare är också flerfaldiga SM-guldvinnaren Cornelia Lister (Fair Play TK) och SALK-duon Mirjam Björklund och Susanne Celik. Under säsongen lär vi också få se svensk tennis blivande stjärnor presentera sig.

Herrarnas elitserie inleds på lördag.

Gilla Elitserien Tennis på Facebook för att få de senaste uppdateringarna om serien 

 

Så spelas elitserien för damer

Serien avgörs i sju omgångar och avslutas med en SM-final mellan tabellettan- och tvåan. Varje delmatch består av fyra singelmatcher och två dubbelmatcher. 
Speldatum: 7/11, 11/11, 13/11, 17/11, 20+21/11, 24/11, 26/12. 
SM-final: 2/12. 
Premiäromgången: Helsingborgs TK–SALK, Elfsborg Tennis–Tabergsdalens TK, KLTK–Enskede LTK, Fair Play TK–Upsala TK.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS