Hoppa till sidans innehåll

Eriksson/Lindstedt gav Sverige 2–1

15 SEP 2018 11:10
Sverige har matchboll i Davis Cup-mötet med Schweiz. Markus Eriksson och Robert Lindstedt besegrade hemmaparet Bellier/Margaroli med 3–0 i lördagens dubbelmatch.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2018 17:26

Ett dygn efter att ha vänt 0–2-underläge mot Marc-Andrea Hüsler fick Eriksson fira en ny seger, med en suverän Robert Lindstedt vid sin sida.

Eriksson/Lindstedt kopplade greppet från start. Duon gick fram till 4–0 i första set och släppte sedan aldrig greppet. Svenskarna vann med klara 6–2, 6–2, 6–4 och efter sin andra dubbelmatch ihop (den första kom i segermatchen mot Portugal i våras) var båda väldigt nöjda med insatsen och samspelet.
– Jag spelade stadigt och Robban visar att han är en världsklasspelare i dubbel. Det är riktigt kul att se. Vi har olika kvaliteter och passar väldigt bra ihop som par. Vi gjorde det riktigt bra i dag, sen var också våra motståndare lite ”tajta”, säger Eriksson.
– Vi kompletterar varandra bra. Mackan spelade fem set i går och kommer ut och spelar såhär i dag, praktiskt taget felfritt, det är skitkul, säger DC-veteranen Lindstedt, som vunnit 12 av sina 13 senaste dubbelmatcher i Davis Cup (totalt 14-4 i dubbelfacit).

En nöjd svensk DC-kapten summerar:
– Mycket bra gjort. Robert håller en sån hög nivå, han lyfter och balanserar laget på ett helt förträffligt sätt. Mackan gör det också bra i dag. De har kontroll på matchen från start till mål, säger Johan Hedsberg.

Det är därmed fördel Sverige inför söndagens två avslutande singlar. Om inga förändringar sker i den svenska uppställningen får Eriksson ladda om för sin tredje match för helgen. Han inleder mot Henri Laaksonen 13.00 på söndagen.
– Kroppen kändes helt okej i dag. Det kanske kommer något efter att ha spelat åtta set på två dagar. Vi får utvärdera det i kväll, vi har ju två spelare till som är sugna, säger Eriksson.

Samtliga matcher sänds live i Tennisplay.se (gratis, endast enkel registrering krävs).

 

Schweiz–Sverige (1-2)

Marc-Andrea Hüsler–Markus Eriksson 6-3, 6-4, 4-6, 6-7(10), 4-6
Henri Laaksonen–Jonathan Mridha 7–6(5), 6–2, 6–3
Antoine Bellier/Luca Margaroli–Markus Eriksson/Robert Lindstedt 2-6, 2-6, 4-6

Söndag 13.00
Henri Laaksonen–Markus Eriksson
Marc-Andrea Hüsler–Jonathan Mridha

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS