Hoppa till sidans innehåll

Erikssons jätteskräll – slog 50-rankad

2017-06-07 19:47
6–4, 6–1 mot 50-rankade Martin Klizan. Efter karriärens tyngsta skalp är Markus Eriksson framme i kvartsfinal i den stora challengertävlingen i Prostejov, Tjeckien.
  • Uppdaterad: 2017-06-07 20:20

Eriksson, som kvalade in till turneringen, inledde med att slå ut 112-rankade Gerald Melzer i raka set.
Dagen därpå svarade den 476-rankade svensken för en ännu större skräll. 6–4, 6–1 skrevs segersifforna till mot toppseedade och 50-rankade Martin Klizan, som förra veckan nådde andra omgången i Franska Öppna där han föll i fyra set mot världsettan Andy Murray.
– Grymt kul. Men ska jag vara ärlig så är det de fyra andra matcherna som jag har spelat riktigt bra i. Han (Klizan) hade väl lite baksmälla från Franska, missade rätt mycket och var lite nonchalant. Jag försökte bara kriga in bollen och låta honom missa, säger Eriksson. 

Eriksson har hittat segerformen i Tjeckien. Svensken har nu vunnit fem raka matcher i kval och huvudtävling.
– Jag tycker att jag spelar ett tungt grundspel, forehand funkar väldigt bra och har varit mycket poänggivande. Jag har också servat bra, inte i dag men i de andra matcherna, säger han.

Framgången i turneringen med hela 127 000 euro i prispengar innebär ett rankinglyft. Svensken har säkrat 30 nya världsrankingpoäng – att jämföras med en titel i en 15 000-dollarstävling på futuretouren som ger 18 poäng.
– Det väger väldigt tungt och betyder väldigt mycket. Jag försöker spela mycket challengers, men det är tufft om man förlorar i kvalet. Även om man vill ha de här matcherna är det jobbigt om inte poängen kommer. Det är väldigt skönt att få bra poängskörd, säger Eriksson. 

I nästa omgång väntar 88-rankade Radu Albot, Moldavien.
– Jag har sett honom väldigt mycket. Bollsnål, missar nästan ingenting och bra tempo. Men det passar mig rätt bra, han servar inte så bra heller så det blir mycket baslinjespel, säger Eriksson.

Skribent: Svenska Tennisförbundet
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS


ANNONS