Hoppa till sidans innehåll

Fair Play TK:s guldglädje – svenska mästare igen

03 DEC 2017 12:57
Åttonde raka finalen – fjärde raka guldet. De senaste årens dominant på damsidan, Fair Play TK, vann söndagens SM-final mot Upsala TK.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2017 20:17

Fair Play TK fick bästa möjliga start i söndagens final på hemmaplan. Dubbla dubbelsegrar genom Cornelia Lister/Anna Morgina och Karen Barritza/Chayenne Ewijk gav laget övertaget mot gästande UTK.

Med 2–0 i ryggen släppte inte mästarna sitt guldgrepp. Hemmalaget vann överlägset (6–0) efter segrar i samtliga fyra singlar av Lister, Barritza, Ewijk och Sydney Berlin.

Klara segersiffor – men finalen började dramatiskt när toppnamnet och nyförvärvet Anna Morgina föll ihop i smärtor efter att ha trampat snett i inledningen av förstadubbeln. Ryskan kunde till slut spela vidare med lindad fot.
– Jag blev väldigt orolig och trodde att den matchen skulle passera med förlust. Men som ett mirakel ställer hon sig upp och de krigar hem matchen medan andradubbeln nästan är en felfri insats. Vi hade en plan i dag och vi följde den. Alla gör fantastiska individuella prestationer i ett lag, säger lagledaren Fredrik Lundh.

"Höjdpunkten på året"

När den sista matchbollen var slagen i singlarna fick Fair Play TK kasta guldhattarna i luften – för fjärde året i rad.
– Det är fantastiskt. Från början till slut har det här laget visat en fantastisk bredd som gjort att vi har kunnat göra taktiska drag på alla positioner. Sen är hela det här gänget extrema lagmänniskor som är helt inne i detta, det gör att min roll blir enkel. Allt vi har gjort har vi gjort tillsammans och alla har bidragit på många olika sätt för att vi ska stå här som etta i dag, säger Fredrik Lundh.
– Jag älskar mitt lag och är jättestolt över oss. För mig betyder det här jättemycket. Elitserien är höjdpunkten på året, det är så himla roligt att spela i lag när vi aldrig får göra det annars. Och att få göra det med Fair Play är fantastiskt, säger Fair Play-ankaret Cornelia Lister.


"Riktigt kul att få spela klubbens första final"

Upsala TK kan trots förlusten summera en fin elitseriesäsong som avslutades med ett historiskt SM-silver. Finalplatsen var klubbens första på damsidan.
– Självklart är det är tungt, det är alltid tråkigt att förlora. Vi är nöjda med att ha gått till final men vi ville att det skulle se annorlunda ut i dag. Det var klara resultat i flera av matcherna, men alla kämpade på och gjorde sitt bästa. Mer kan man inte göra. Det var riktigt kul att få spela klubbens första final. Nu laddar vi om för nästa år, säger UTK-spelaren Fanny Östlund.

Om en vecka väntar en ny finalfest i Malmö när Fair Play TK tar emot Solna TK i herrarnas SM-final den 10 december.

 

Fair Play TK–Upsala TK 6–0

D1: Cornelia Lister/Anna Morgina–Fanny Östlund/Ida Ferding 6–2, 6–4
D2: Chayenne Ewijk/Karen Barritza–Jasmina Tinjic/Julia Lövqvist 6–1, 6–1
S1: Cornelia Lister–Fanny Östlund 6–4, 7–5
S2: Karen Barritza–Julita Saner 6–1, 6–0
S3: Chayenne Ewijk–Ida Ferding 6–0, 6–0
S4: Sydney Berlin–Julia Lövqvist 6–2, 4–6, 10–2

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS