Hoppa till sidans innehåll

Fed Cup-laget föll mot Slovenien – nu väntar play-off

09 FEB 2018 22:57
Vinst mot gruppsegrarna Ungern, men förluster i de två avslutande gruppspelsmatcherna betyder att Fed Cup-laget tvingas till play-off för att stanna kvar i grupp 1.
  • Skapad: 09 FEB 2018 22:57

Slovenien hade förlorat båda sina inledande matcher och var pressat inför den sista gruppspelsmatchen mot Sverige. Slovenskorna levererade under press: seger 3–0 och säkrat kontrakt i Fed Cups grupp 1.

I den första matchen valde kapten Mattias Arvidsson att ställa över Cornelia Lister, som matchats tufft i både singel och dubbel under de två inledande speldagarna. I stället fick Jacqueline Cabaj Awad chansen att göra singeldebut i Fed Cup. Svenskan räckte inte till mot Kaja Juvan, som vann med 6–1, 6–3.
Rebecca Peterson har imponerat stort på förstasingeln under veckan men lyckades inte hålla landskampen vid liv. Peterson inledde med att vinna första set mot Tamara Zidansek, som svarade starkt. Med omvända setsiffror tvingade slovenskan fram ett skiljeset där hon kunde säkra ointagliga 2–0 för Slovenien (4–6, 6–4, 6–2).
I den avslutande dubbeln fick Mirjam Björklund göra sin Fed Cup-debut. Tillsammans med Jacqueline Cabaj Awad blev det förlust i tre set mot Kaja Juvan och Nika Radisic (3–6, 7–6, 2–6).

Sverige summerar gruppspelet med en seger (mot gruppsegraren Ungern) och två förluster (Kroatien och Slovenien) och slutar sist i grupp C. Därmed väntar en direkt avgörande play-off-match mot Portugal på lördag för att hänga kvar i Europa-/Afrikazonens grupp 1.
– Det är en otroligt jämn grupp, vi är någon boll här och där från att vinna gruppen och slå Kroatien i går. Men vi har inte tid att gräva ner oss, vi måste bara kasta av oss den här förlusten. Vi ska ladda och komma ut som hungriga vargar i morgon. Vi ska vinna, att åka ner finns inte på kartan.

15.00 på lördagen ställs Sverige mot Portugal, vars lag består av Ines Murta (rankad 598), Maria Joao Koehler (747), Francisca Jorge (796) och Maria Ines Fonte (1156). Segraren säkrar nytt kontrakt i grupp 1, medan förloraren spelar i grupp 2 nästa år.

 

Slovenien–Sverige 3–0

Kaja Juvan–Jacqueline Cabaj Awad 6–1, 6–3
Tamara Zidansek–Rebecca Peterson 4–6, 6–4, 6–2
Kaja Juvan/Nika Radisic–Mirjam Björklund/Jacqueline Cabaj Awad 6–3, 6–7, 6–2

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK