Hoppa till sidans innehåll

Fed Cup-laget inför tuff uppgift

30 JAN 2019 22:36
Sverige kommer till spel i Polen med ett starkt lag. Vi har träffat Mattias Arvidsson för att höra hur Fed Cup-kaptenen tänker inför de viktiga matcherna som väntar i Fed Cup.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 22:36

När Sverige åker till Polen i Fed Cup-ärende 6-9 februari så ställs man mot tufft motstånd. Sex av sju lag på plats har topp 100-spelare.
Sverige då? Laget har Rebecca Peterson och Johanna Larsson på topp 100-listan, men kapten Mattias Arvidsson är försiktig.
– Alla lag som är på plats i Polen håller hög kvalitet. Vi har hamnat i ett getingbo, men det är också en härlig utmaning. Vi börjar med möte med Ukraina på onsdagen och ska man vinna gruppen så ska man besegra dem. Det ska bli väldigt skoj, säger Mattias Arvidsson före avresan.

Ukraina, Bulgarien och Estland väntar i gruppspelet. Om Sverige skulle lyckas att vinna gruppen möter laget vinnaren i den andra gruppen som består av Polen, Ryssland och Danmark. Skulle svenskorna vinna även där väntar en kvalmatch i april för att ta ytterligare ett steg upp.
Vilka som ska representera det svenska Fed Cup-laget på banan är fortfarande inte klart.
– Man ska veta att vi har tre gruppspelsmatcher och eventuellt någon play off-match. Det blir många matcher, så vi behöver ett lag med spelare som är friska och redo att spela. Det är inte givet att det är två spelare som kör hela racet, säger Mattias Arvidsson.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Läs mer om Fed Cup här!

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS