Hoppa till sidans innehåll

Fed Cup-laget säkrade nytt kontrakt

10 FEB 2018 18:20
De svenska tennisdamerna avslutade Fed Cup-veckan med seger. 2-0 mot Portugal betyder att Sverige behåller sin plats i Europa-/Afrikazonens grupp 1.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2018 18:58

Efter tre tuffa gruppspelsmatcher varav en seger (mot gruppsegraren Ungern) och två förluster (Kroatien och Slovenien) tvingades Fed Cup-laget till play-off. I den direkt avgörande matchen om förnyat kontrakt i grupp 1 väntade Portugal.

På lördagen kunde svenskorna säkra segern redan efter singlarna.

Cornelia Lister gav Sverige en drömstart genom 6–2, 6–2 mot Francisca Jorge. Därefter avgjorde Rebecca Peterson landskampen på förstasingeln när Maria Joao Koehler besegrades med 6–4, 6–0. Dubbelmatchen spelades ej.
– Lister gick ut och fick en väldigt bra start och det har hon fått i alla sina tre singelmatcher. Hon gör det väldigt bra i dag, även om hon inte är nöjd med sitt spel så vinner hon och det är det som räknas. Rebecca möter en motståndare som kan hålla en hög nivå och blir breakad fram till 3–4 i första set. Men när hon breakade tillbaka var det inget snack om var den här matchen skulle gå, Rebecca malde ner henne. Riktigt skönt, man känner både glädje och lättnad, säger Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson.

Sverige, som i fjol tog klivet upp från grupp 2, behåller därmed sin plats i grupp 1.
– Det betyder jättemycket för tjejerna – att få vara i den här miljön med så många bra spelare och samla på sig grymt mycket bra erfarenheter och lärdomar. Tjejerna tar med sig otroligt mycket från en sån här vecka som kommer att hjälpa dem resten av året.
– Hela gruppen har gjort en jättebra vecka, vi har haft en bra teamkänsla och alla har jobbat jättebra. Vi var bara några bollar från att vinna gruppen och spela en match för uppflyttning och det tar vi med oss, säger Mattias Arvidsson.

I det svenska laget ingick Rebecca Peterson, Cornelia Lister, Jacqueline Cabaj Awad och Mirjam Björklund.

Liksom Portugal åker även Österrike ur grupp 1. Storbritannien och Lettland får spela playoff till World Group II.


Portugal–Sverige 0–2

Francisca Jorge–Cornelia Lister 2–6, 2–6
Maria Joao Koehler–Rebecca Peterson 4–6, 0–6
Dubbeln spelades ej

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK