Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roman Benicky

Fed Cup 2019 – här är Sveriges motståndare

12 OKT 2018 09:46
Den 6-9 februari är Sverige en av 15 nationer som deltar i gruppspelet i Europa-/Afrikazonens grupp 1, varav sju nationer spelar i Polen och åtta i England.
  • Skapad: 12 OKT 2018 09:46

På torsdagens förlottning fastställdes att Sveriges damer kommer att spela i Zielona Gora, Polen och motståndare blir Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark. Gruppsegraren får spela playoff till World Group 2 och en nation tvingas till nedflyttning.
– Den här gruppen är ett getingbo. Det är många starka lag som kommer att slåss om att gå upp och stanna kvar. Danmark har Caroline Wozniacki, Polen har Agnieszka Radwanska och Magda Linette, Estland har Anett Kontaveit och Kaia Kanepi, Ukraina har Lesia Tsurenko, Ryssland har en rad toppspelare att välja bland… Det blir en härlig utmaning, kommenterar Mattias Arvidsson, Sveriges Fed Cup-kapten.

Samma förutsättningar om upp- och nedflyttning gäller i Bath, England där åtta nationer deltar: Storbritannien, Serbien, Kroatien, Ungern, Turkiet, Grekland, Georgien och Slovenien.

 

 

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS