Hoppa till sidans innehåll
Foto: https://www.facebook.com/nir.keidar.photographer/

Fed Cup: Avgörande dubbelförlust mot Kroatien

08 FEB 2018 17:37
En seger och en förlust är Sveriges facit efter de två inledande matcherna i Fed Cup. I den sista gruppspelsmatchen väntar Slovenien.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2018 11:23

Dagen efter Sveriges 2–1-seger mot Ungern stod Kroatien för motståndet under den andra speldagen i Tallinn. 

För andra dagen i rad var Cornelia Lister inblandad i en tuff tresetsuppgörelse. Den här gången fick svenskan se sig besegrad mot kroatiskan Lea Boskovic, som gav Kroatien 1–0 genom setsiffrorna 6–4, 3–6, 7–5.
– Väldigt tuff och tät match. I sista set är det två lite trötta spelare som sliter där ute. Kroatiskan får lite fler lätta poäng och orkar lite mer i en väldigt fysisk match. Den stolpe in vi hade med oss i går i Cornelias match hade vi kanske stolpe ut i dag, säger kapten Mattias Arvidsson. 

Rebecca Peterson höll liv i landskampen efter en ny stark insats på förstasingeln. Svenskan vann överlägset – 6–2, 6–1 mot Tena Lukas – och tvingade fram en avgörande dubbel.
– Rebecca fortsätter att spela väldigt bra, hon har höjt sin nivå och spelar tufft. Tjejen på andra sidan slår lite ur underläge och spelar snabbt på bollen, men Rebecca hanterar det väldigt bra. Hon imponerar väldigt mycket i dag, säger Arvidsson.

Jacqueline Cabaj Awad bildade dubbelpar med Cornelia Lister i den avgörande dubbelmatchen, som kroatiskorna Darija Jurak/Tena Lukas vann i två jämna set (7–5, 7–6).
– Tjejerna gör en jättebra dubbel, det är bara någon boll här och där som avgör. Vi har 5–3 i första set och leder 4–0 i tiebreaket. Det kändes som att 1–1 i set hade varit rättvist, så att vi hade fått stanna i hallen en timme till den här natten.
– Det är alltid tufft att åka hem efter en förlust. Men laget gör en väldigt bra insats. Nu gäller det att ladda batterierna och gå in i en tuff avgörande match mot Slovenien i morgon. Vi ska komma ut riktigt laddade. Den matchen ska vi bara ha, säger Arvidsson.

Matchen mot Slovenien inleds tidigast 15.00 svensk tid.

Ställningen i gruppen inför sista omgången: Kroatien toppar tabellen (2 segrar, 0 förluster) följt av Ungern och Sverige (1 seger, 1 förlust) och Slovenien (0 segrar, 2 förluster).

 

Så avgörs gruppspelet

Pool A: Serbien, Georgien, Bulgarien
Pool B: Storbritannien, Estland, Portugal
Pool C: Kroatien, Ungern, Slovenien, Sverige
Pool D: Polen, Turkiet, Österrike, Lettland 
Play-off: Två lag får chans att kvala till World Group II och två lag tvingas till nedflyttning. Vinnaren i grupp A ställs mot vinnaren i grupp D i playoff liksom segrarna i grupp B och C. De lag som slutar på sista plats i grupperna möts i play-off för att undvika nedflyttning. Grupptvåorna möts också i placeringsmatcher, medan de som slutar trea i grupp C och D inte spelar någon play-off-match.

Kroatien–Sverige 2–1
Lea Boskovic–Cornelia Lister 6–4, 3–6, 7–5
Tena Lukas–Rebecca Peterson 2–6, 1–6
Darija Jurak/Tena Lukas–Jacqueline Cabaj Awad/Cornelia Lister 7–5, 7–6(5)

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS