Hoppa till sidans innehåll
Foto: AELTC/Chris Raphael

Final! Olsson jagar ny Wimbledontitel

13 JUL 2018 13:53
Stefan Olsson klar för Wimbledon-final för tredje året i rad. Den regerande mästaren slog ut världstvåan Alfie Hewett, Storbritannien, i fredagens semifinal.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2018 00:24

Falu TK-spelaren är därmed en match från att upprepa fjolårets succé då han vann sin första Grand Slam-titel i singel. Trots en del "darr" från Olssons sida i matchens sista game kunde svensken serva hem matchen fram till 6–2, 6–4.
– Jag tror aldrig jag har varit så nervös tidigare som när jag skulle serva hem det. Det blev mycket ”fibbel” på slutet med flera dubbelfel men jag är glad att jag lyckades stänga det trots nerverna. Att vara i final för tredje gången i rad är stort, säger han och fortsätter:
– Det är jättesvårt att stänga en match i en semi mot Alfie Hewett – ger man honom en centimeter så tar han den. Fram till 6–2, 3–0 spelade jag hur bra som helst, sen strulade jag till det lite men det känns så underbart att jag kunde serva hem det till slut. Det var en väldigt bra match och jag är nöjd, jag tar med mig många positiva delar.

Nu väntar en finalrepris mot argentinaren Gustavo Fernandez. I fjolårets final fick Stefan Olsson lyfta bucklan efter stor dramatik – svensken vände 3–5-underläge i skiljeset och vann med 7–5, 4–6, 7–5. Finalen spelas på söndag.
– Det är mer press att vara regerande mästare, absolut. Men jag känner mig också självsäker och kan spela ut på ett annat sätt. Jag spelar bra på gräset och det känns bra. Jag tar inte ut något i förskott, men jag tror på mig själv och om jag kan komma upp i tempo och spela mitt spel så har jag bra chanser.

Final även i dubbel

Även i dubbel lever titelhoppet. På fredagen vann Olsson också dubbelsemifinalen tillsammans med Joachim Gerard. Det svensk-belgiska paret slog ut toppseedade fransmännen Houdet/Peifer med 6–1, 3–6, 7–5. I lördagens final väntar britterna Hewett/Reid.
– Vi ska göra allt för att vinna den, och jag hoppas det blir en bra uppladdning inför singeln såklart.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS