Hoppa till sidans innehåll

Fin kvalitetsstämpel för svenska tränarutbildningen

2017-12-03 10:22
De senaste årens utvecklingsarbete har nu resulterat i ett internationellt erkännande: Svenska Tennisförbundets tränarutbildningsprogram har certifierats på silvernivån av ITF.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 13:23

Utifrån en rad kriterier graderar Internationella tennisförbundet (ITF) respektive förbunds program i tre nivåer: Gold, Silver och Bronze. Bedömningen grundar sig på antal utbildningstimmar, innehåll i kursplaner och kursmaterial, utbildning av kursledare, vetenskaplig förankring, koppling mellan teori och praktik samt många andra nyckelfaktorer.

Efter en omfattande översyn av ITF står det klart att det svenska programmet uppfyller alla kriterier för den näst högsta nivån.
– Det känns jättebra, det är ett rätt så omfattande arbete som ligger bakom, och en lång process där många runtom i tennis-Sverige har bidragit, säger Niklas Fjeldstad, Svenska Tennisförbundet. 
– Jag hoppas verkligen att det bidrar till att klubbar och tränare ska känna att de får valuta för investeringen när man väljer att gå våra utbildningar, säger Fjeldstad.

Certifieringen innebär också att en av Svenska Tennisförbundets fem målsättningar i Färdplan 2017-2018 har uppfyllts.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010-4440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS

WLK


ANNONS

”RIG