Hoppa till sidans innehåll

Första dubbelfinalen för Friberg och Freund

18 MAR 2019 16:16
"Jag har en proffstitel i singel, men det här är första finalen i dubbel så det är väldigt kul att få lite framgång där också", säger Karl Friberg.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 16:16

Karl Friberg (SALK) och Simon Freund (KLTK) tog sig hela vägen till final i $15000-turneringen i Arcadia i USA. Där stod dock Michail Pervolarakis, Grekland/Matic Spec, Slovenien i vägen och vann 6-4, 6-3.
– Samarbetet med Simon fungerade bra. Han är riktigt bra i dubbel och dessutom är han en väldigt schysst kille, så det var kul att få spela med honom den här veckan, säger Karl Friberg som tränar på Good to Great. 

 

Första singeltiteln på Futuretouren kom i Helsingfors i augusti förra året. För Karl Friberg var dubbelsilvret ändå speciellt.
– Jag har en proffstitel i singel, men det här är första finalen i dubbel så det är väldigt kul att få lite framgång där också.

 

Hur mycket satsar du på dubbel?
– Min förstaprioritering är singel men jag tycker det är kul med dubbel också, så det är väldigt bra att få några fler matcher när det inte går så bra i singeln. 

 

Nästa uppdrag är $25000 i Calabasas där kvalet inleds i dag, måndag. En ny triumf där hade varit en fin present. Karl fyller nämligen 20 år om en vecka.

(foto: KLTK/Instagram)

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS