Hoppa till sidans innehåll

Första titeln för Bergevi

24 FEB 2019 15:36
Filip Bergevi fick lyfta bucklan i Egypten - hans första titel på proffstouren. Samtidigt: André Göransson vann en Challengerdubbel i Mexiko.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2019 15:36

 

Det blev svensk seger i 15 000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh i Egypten. På söndagen vann nämligen Filip Bergevi finalen mot Fajing Sun från Kina. Det var 24-åringens första seger på proffstouren. 

– Det betyder så klart jättemycket att lyckas ta min första titel. Jag hade några semifinaler och en final under förra året, så det kändes skönt att äntligen lyckas gå hela vägen, säger Filip Bergevi. 

 

Finalen var ingen walk in the park, utan både seten gick till tiebreak där Bergevi var starkast. Segersiffrorna: 7-6(4), 7-6(2).
– Mitt spel under veckan var generellt sett bra, men hade många jämna matcher som gick till tre set. Jag vågade lita på mina vapen i slutet av seten, vilket jag tror var nyckeln till att jag lyckades vinna hela tävlingen. Jag kände mig även fysiskt stark trots att jag spelade tre dubbelmatcher utöver singlarna. I finalen låg jag under break i båda seten men lyckades breaka tillbaka och sedan gjorde jag två riktigt bra tiebreaks.

Första titeln på proffstouren är i hamn. Målet nu är att spela på Challengertouren nästa år.
– Ett av mina mål var att vinna min första Future, men det stora målet i år är att försöka ta mig tillräckligt högt på ITF så att jag kan spela Challenger nästa säsong. Det har dock blivit otroligt tufft med det nya systemet.

Nu väntar en vecka med träning hemma på Fair Play i Malmö innan det är dags för ny tävling, i Oslo.
Ytterligare tre svenskar spelade i herrturneringen; Markus Eriksson, Karl Friberg och Linus Frost. 

 

Samtidigt har André Göransson tagit en dubbeltitel på Challengertouren. I par med schweizaren Marc-Andrea Huesler blev det seger i Morelos Open i Mexiko. 

 

20-åriga Mirjam Björklund har också chansen att ta en titel på söndagen. Mirjam, som inte tappat ett set på sina tre matcher fram till finalen, möter i dag Despina Papamichail från Grekland i Monastir i Tunisien.

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS