Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Rosengren slutar som förbundskapten

22 SEP 2016 17:00
Svenska Tennisförbundet förlänger inte kontraktet med förbundskapten Fredrik ”Fidde” Rosengren, som lämnar vid årsskiftet.
  • Skapad: 22 SEP 2016 17:00

Efter fyra år som heltidsanställd förbundskapten för herrar gör Fredrik Rosengren sin sista Davis Cup-match mot Israel den 28–30 oktober.
– ”Fidde” Rosengren har haft ett outtröttligt engagemang och vilja för att utveckla svensk herrtennis. Med sina erfarenheter från internationell topptennis har ”Fidde” bidraget till att vårt unga Davis Cup-lag nu står väl rustat för att ta sig an framtida utmaningar, säger sportchef Johan Sjögren.
– Arbetet med förbundets verksamhetsinriktning för 2017 och framåt är i full gång. I dagsläget  är det för tidigt att säga hur framtiden för landslagsverksamheten kommer att se ut. Mot den bakgrunden har vi valt att inte förnya ”Fiddes” avtal, säger generalsekreterare Christer Sjöö.

Rosengren har lett det svenska herrlandslaget i tio landskamper sedan 2013. Nu väntar nedflyttningsmatch mot Israel för att hålla Sverige kvar i den näst högsta Davis Cup-divisionen.

Skribent: Johanna Jonsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS