Hoppa till sidans innehåll

Full fart på veteranerna

27 FEB 2019 10:04
Samtidigt som framtidens spelare gör upp i Kungens Kanna och Drottningens Pris i Kungliga Tennishallen, så pågår minst lika febril aktivitet i SALK-hallen där veteran-SM spelas för fullt.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 10:04

Turneringen är ett av de tydligaste kvittona på bredden på svensk tennis. Det skiljer faktiskt runt 50 år mellan yngsta och äldsta spelare. 
– Jag tycker det är spännande att träffa en massa gamla vänner och så är det kul att se de olika åldersklasserna och vad som händer med tennisen genom åren. Det är kul att se att alla är otroligt duktiga, säger SALK-profilen Ulf Stenbom i sekretariatet. 

Kim Andersson från Fair Play TK har just slagit in matchbollen och är åter i SM-final i singelklassen för damer 35+.
– Det är jätteroligt med veteran-SM för det är en mycket mer avslappnad tävlingsform och det är socialt och trevligt även om det är fajt på banan. 

Kent Vinqvist pustar ut efter en svettig morgonmatch. Han debuterade som 83-åring i veteran-SM förra året. Han gillar att tävla, även om resultaten inte gick med Partillespelaren den här gången.
– Jag borde vara ledsen eftersom jag förlorade, men jag är ändå glad att kunna vara med och njuta av den här sällskapet. Jag har inte haft några större framgångar, men räknar med att det kommer längre fram. 

Se alla resultat här

Se inslaget från SALK-hallen med fler röster och spelbilder i spelaren ovan. 

Skribent: Torbjörn Dencker
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104440410
E-post: This is a mailto link

Se all info

ANNONS